JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Elektrobedriftene vil ta inn flere lærlinger

85 prosent av elektrobedriftene vil ta inn mellom én og tre flere lærlinger i år, sammenlignet med fjoråret, viser NHO og Nelfos medlemsundersøkelse for juli.
LÆRLINGER: – Det viktigste for oss er at vi har nok å gjøre slik at vi kan ta godt vare på de lærlingene vi har ansvar for, sier Knut Gaaserud, adm. direktør i Caverion Norge AS.

LÆRLINGER: – Det viktigste for oss er at vi har nok å gjøre slik at vi kan ta godt vare på de lærlingene vi har ansvar for, sier Knut Gaaserud, adm. direktør i Caverion Norge AS.

Caverion Norge

nettverk@lomedia.no

– Den sikreste måten bedriftene kan sørge for at de har nok folk er å utdanne gode elektrikere, sier Ove Guttormsen i Nelfo.

Tallene han viser til er hentet fra NHO og Nelfos medlemsundersøkelse for juli og viser at 85 prosent vil ta inn mellom én og tre flere lærlinger, ni prosent tar inn mellom fire og sju flere, mens seks prosent av bedriftene tar inn over åtte lærlinger.

– God start på arbeidslivet

Det er i hovedsak de største bedriftene som kan ta imot mer enn åtte lærlinger. En av de største er Caverion med 2.300 ansatte og lærlinger over hele landet.

– I år tar vi inn opp rundt 250 lærlinger på landsbasis. Det viktigste for oss er at vi har nok å gjøre slik at vi kan ta godt vare på de lærlingene vi har ansvar for. Dette er unge folk som er i starten av sin yrkeskarriere og da skal vi sørge for at de får en god start på arbeidslivet, sier Knut Gaaserud, administrerende direktør i Caverion.

Gaaserud er tydelig på at hvis de skal sikre rekrutteringen må bedriften ta et ansvar.

– Vi er helt avhengig av lærlingene. Det er de som er fremtiden i bransjen, sier han.

– Kan bli mangelvare

– Norske bedrifter står klare til å gjennomføre det grønne skiftet, men grønn kompetanse kan bli mangelvare, særlig når vi ser at graden av udekket kompetanse har økt de siste årene, sier administrerende direktør i Nelfo, Ove Guttormsen, som mener at Nelfos medlemsbedrifter er en av de beste i klassen når det kommer til å ta inn lærlinger.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse