JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EVRY kutter flere årsverk

Nå er totalen oppe i 400. Deler av de nye 100 årsverkene erstattes av datasystemer.
KONTRAKTER: Ifølge klubbleder John Christian Hanssen i EVRY skjer det nå en utvidelse av kostnadsprogrammet som ble varslet i november, dels fordi store kontrakter faller fra. Fase én starter i andre kvartal, det vil si rundt nå og frem til sommerferien.

KONTRAKTER: Ifølge klubbleder John Christian Hanssen i EVRY skjer det nå en utvidelse av kostnadsprogrammet som ble varslet i november, dels fordi store kontrakter faller fra. Fase én starter i andre kvartal, det vil si rundt nå og frem til sommerferien.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

EVRY har i børsmelding av 25. november 2013 rapportert om planlagt tilpasning av kostnadsnivået i driftsorganisasjonen i Norge. I tillegg til oppstart av dette arbeidet, vil EVRY også gjøre en tilpasning i den norske og svenske organisasjonen som innebærer at kostnadsprogrammet utvides med 100 årsverk i forhold til tidligere børsmelding, skriver EVRY i en børsmelding.

Det EVRY meldte i november, var at 300 årsverk skal vekk. Kort fortalt var mye av bakgrunnen tap av en stor stomaskin-kontrakt med DNB, som den indiske konsulentkjempen HCL Technologies vant anbudet på.

EVRY meldte da at de håpet å få tatt de fleste årsverkene gjennom naturlig avgang og intern mobilitet.

Etter boka

Ifølge klubbleder i EVRY, John Christian Hanssen, er årsaken til at EVRY nå plusser på 100 årsverk på toppen av de 300 blant annet tap av en forvaltningskontrakt med Posten. I fase én skal ifølge EVRYs pressemelding gjennomføres i andre kvartal, der 160 årsverk skal bort.

– Går disse prosessene riktig for seg?

– Vi ser foreløpig ingenting som tilsier at dette ikke går riktig for seg. Det kjøres et løp der det forsøkes å identifisere hvem som er berørt, tiltak for å redusere behov og tiltak med tanke på intern mobilitet. EVRY, som andre store selskaper, har forholdsvis stor turnover, sier Hanssen.

– Så kuttet vil stort sett være basert på naturlig avgang?

– I mange tilfeller går det, men det vil alltid være noen saker der du har utfordringer. Vi får ta det når det kommer, sier Hanssen.

Automatisering og selvbetjening

Ifølge meldingen fra EVRY er det rom for å fjerne disse 100 nye årsverkene på grunn av «en opptrapping av arbeidet med nye industrialiserte leveranseformer med større grad av automatisering. Samtidig øker kundene bruken av selvbetjeningsløsninger.»

Forenklet fortalt later det altså til at smarte datasystemer nå skal erstatte en del årsverk.

«Totalt sett åpner dette for en forenkling av organisasjonen og redusert overhead,» skriver EVRY i meldingen. Selskapet vil også redusere noe kapasitet i enheter med svak forespørsel.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse