JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforeninger solgte ferieparadis for 47 millioner: Ukjent kjøper

Feriestedet Børrebråten ved Oslofjorden er solgt. Nå vil fagforeningene som solgte det bruke pengene på nye ferietilbud for medlemmene.
FERIEPARADIS. Børrebråten var i mange år et populært ferietilbud og arbeidsfolk i flere generasjoner har feriert der.

FERIEPARADIS. Børrebråten var i mange år et populært ferietilbud og arbeidsfolk i flere generasjoner har feriert der.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Historien til feriestedet sør for Drøbak i Frogn kommune går 90 år tilbake i tid da telegrafbudene i Oslo (Avdeling 3 i NTTF) kjøpte en av eiendommene.

Stedet er senere utvidet flere ganger og ved overdragelsen besto det av i alt fire bruksnummer, 15 bygg/hytter og en 340 meter strandlinje med molo.

Det er ikke kjent hvem det er som fikk tilslaget på 47 millioner kroner, men til DN sa mekler Hans Petter Søvik onsdag kveld at det dreier seg om et firma. Prisen var fem millioner kroner lavere enn takst, men 18 millioner kroner høyere enn den tekniske verdien.

Det er feriesameiet A og B som står som selger av eiendommen på nesten 35 mål. Bak sameiet står fire EL og IT-klubber i Telenor og EL og IT-klubben i OneCo Networks Oslo og Akershus.

Dette er fagforeninger som springer ut fra en lang historie med omorganiseringer og outsorcing fra Televerket og etterhvert også Telenor. Den største eieren inntil salget var EL og IT-klubben i OneCo Networks Oslo og Akershus, med 39 prosent.

Bakgrunn: EL og IT selger «Televerket»-ferieparadiset Børrebråten

– Mest realistisk

Børrebråten var i mange år et populært ferietilbud og folk i flere generasjoner har feriert der. Det har en fantastisk beliggenhet og betegnes som litt av et ferieparadis.

Men standarden var enkel, vedlikeholdsbehovet ble etterhvert veldig stort, og det ble til slutt utslagsgivende for fagforeningene.

Avgjørelsen om å selge Børrebråten var enstemmig blant klubbene, og kom etter en lang prosess. Og det skjedde ikke uten et visst vedmod.

Leder i EL og IT-klubben i OneCo Networks, Dag Nysæter, Oslo og Akershus, sier det er trist å kvitte seg med 90 års arbeiderhistorie, men mener dette var den mest realistiske utveien.

– Tidene forandrer seg, det som var godt nok for folk for et par tiår tilbake er ikke det i dag, selv for folk med en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier Nysæter, som tidligere denne uka forklarte bakgrunnen for salget i et innlegg i Fagbladet.

Mye lest: Ny lønn for ansatte i staten. Se tallene her

Vil kjøpe nye hytter

Selv om salgssummen på 47 millioner kroner er fem millioner lavere enn taksten som ble satt, er det penger som vil komme godt til nytte.

Nysæter sier dette ikke er penger som de skal sitte på. Både Telenor-klubbene og OneCo-klubben vil nå starte prosessen med å kjøpe nye ferieboliger til sine medlemmer, enten ved sjøen eller på fjellet.

– Dette må være lettdrevne hytter uten store behov for oppgradering, som vi kan ha glede av og som i motsetning til Børrebråten vil kunne brukes av medlemmene våre, sier Nysæter.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse