JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Finnsnes skjebnedag nærmer seg

Telenor-styret skal onsdag vedta om Finnsnes-avdelingen skal legges ned. Men først er det møte med Troms.
FINNSNES: Telenors avdeling på Finnsnes har 50 ansatte og opererer numre som 05000 og 09000. Om avdelingen legges ned risikerer alle sammen å måtte møte på NAV. I en liten by med rett over 4000 innbyggere vokser ikke nye arbeidsplasser for folk spesialisert innenfor telekom på trær.

FINNSNES: Telenors avdeling på Finnsnes har 50 ansatte og opererer numre som 05000 og 09000. Om avdelingen legges ned risikerer alle sammen å måtte møte på NAV. I en liten by med rett over 4000 innbyggere vokser ikke nye arbeidsplasser for folk spesialisert innenfor telekom på trær.

Leif Martin Kirknes

Leif.kirknes@lomedia.no

Onsdag skal det holdes styremøte i Telenor Norge, etter planen i selskapets lokaler på Fornebu. På agendaen står blant annet spørsmålet om nedleggelse av 50-mannsavdelingen på Finnsnes.

Les også: Jobb-drama på Finnsnes

Men først må representanter fra Telenor og tillitsvalgte i bedriften nok en gang til Tromsø. De samme som deltok i det såkalt uformelle avklaringsmøtet rundt omstillingsloven for et par knappe uker siden, har nå nemlig mottatt en formell innkallelse om drøftingsmøte vedrørende omstillingsloven.

Avsender er som forrige gang Troms fylkeskommune. Varsel om møtet er også sendt til lokale NAV, Innovasjon Norge og verneombud, slik loven krever.

Les også: Markerte motstand mot Telenor-nedleggelse

Kan stagnere vedtak

Hva som blir utfallet av møtet, vites ikke. Fylkeskommunen kan under visse omstendigheter pålegge Telenors avgjørelse en utsettelse på 30 dager.

På møtet skal det mellom partene i henhold til loven kartlegges og vuderes «tiltak for videre drift eller andre alternativ til å legge ned bedriften. I drøftingene skal en alltid vurderer kompensasjons- og omstillingsmuligheter for de tilsatte og mulige tiltak for lokalsamfunnet.»

Omstillingsloven påberoper delegater taushetsplikt rundt hva som skjer på møtet, derfor er det langt fra sikkert at man får vite noe mer om situasjonen før Telenor-styret vender tommel opp eller ned onsdag.

Les også: Frykter Telenor forsvinner helt fra Troms

Utilgjengelig

«Lov om meldeplikt ved nedlegging av næringsvirksomhet (Omstillingsloven) skal ivareta hensyn til lokalsamfunn og den enkelte ansatte, samtidig som bedriftenes mulighet til omstilling opprettholdes. Det er innført en obligatorisk meldeplikt til fylkeskommunen ved planer om nedlegging av bedrifter med flere enn 30 ansatte. Som nedleggelse regnes også oppsigelse av 90 prosent av de ansatte. En beslutning om å legge ned virksomheten kan ikke tas før 30 dager etter at fylkeskommunen er varslet.

I denne perioden vil det foregå en prosess som involverer eiere, ledelse, ansatte og myndigheter for å vurdere om det er muligheter for videre drift, eventuelt med nye eiere eller gjennom andre omstillingstiltak. Arbeidsmiljøloven som gir bedriftseierne plikt til å gå inn i drøftelser med de ansatte, med sikte på overtakelse av virksomhet som planlegges nedlagt,» skriver NAV oppsummerende om omstillingsloven. Les loven hos Lovdata for helt konkret informasjon.

Les også: Vil slåss for arbeidsplassene

Hverken Troms’ fylkesråd for kultur og næring Line Miriam Sandberg eller Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen var tilgjengelig for kommentar da Nettverk tok kontakt mandag ettermiddag for å få mer detaljer om møtets agenda. Begge to var til stede i det såkalt uformelle avklaringsmøtet for et par uker siden, og det er rimelig å anta at de også deltar i morgen. Men etter møtet er det altså en viss fare for at de får taushetsplikt.

Les også: – Ingen god sak for Telenor

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse