JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fremtidens aviskiosk

Verdens første avisautomat som trykker avisen mens du venter.
Verdens første avisautomat som trykker avisen straks du har kjøpt den.

Verdens første avisautomat som trykker avisen straks du har kjøpt den.

Meganews

knut.viggen@lomedia.no

Det høres kanskje ut som en nyhet som kommer noen år for sent, men nå har verdens første avisautomat som trykker avisen straks du har kjøpt den sett dagens lys. Den er utviklet av svenske Meganews Magazines og er allerede på plass i kjøpesenteret Mood Shopping i Stockholm og ved Landvetter flyplass i Gøteborg. Snart vil den være å finne i flere svenske kjøpesentre samt i hoteller, matbutikker og sykehus, ifølge en pressemelding fra Ricoh Norge AS.

Prestisjepris

Det er Ricoh, et globalt teknologiselskap som her til lands spesielt er kjent fra kopibransjen, som har levert teknologien til fremtidens aviskiosk.

Nylig vant Meganews Magazines en svensk prestisjepris, The Swedish Business Model Challenger of the Year, under arrangementet Cordial Business Awards 2013 og føyde seg med dette til en liste av tidligere prisvinnere som inkluderer blant annet streamingselskapet Spotify og spillprodusenten Mojang. Prisen deles ut i to kategorier og aviskiosken ble kåret til beste utfordrer (Best Business Model Challenger).

Positiv respons

Selskapet har bestemt seg for å bidra til den fysiske avisens overlevelse, noe som kan synes relativt dristig i en tid der avisopplagene stuper. Men Meganews har sikret seg noen gode avtaler med leverandører. Fordelen med Meganews er ikke bare at den reduserer utgiverens utgifter til distribusjon og retur. Avisautomatene minsker også behovet for transport, ettersom den er sitt eget trykkeri. Tjenesten er ifølge pressemeldingen i oppstartsfasen, men har så langt mottatt positiv respons både i Sverige og flere andre land. Bak Meganews står et svensk brødrepar med bakgrunn fra blant annet journalistikken.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse