JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp-forslag om å styrke vannkraftproduksjon nedstemt

Alle partier bortsett fra Senterpartiet stemte ned Fremskrittspartiets forslag om å endre status på vernede vassdrag for å få mer vannkraftproduksjon.
Terje Halleland i replikkutveksling (arkiv)

Terje Halleland i replikkutveksling (arkiv)

Leif Martin Kirknes

Tidligere i år fremmet Fremskrittspartiet et representantforslag om å øke vannkraftproduksjonen i Norge. Tirsdag var det avgivelse i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, og forslaget fikk kun støtte fra Senterpartiet.

Forslaget lød som følger: «Stortinget ber regjeringen gjennomgå planene for vernede vassdrag med mål om å legge til rette for økt verdiskaping gjennom utbygging av vannkraft».

Vidnmøller

Forslagsstiller Terje Halleland sier avgjørelsen er svært beklagelig for alle som er opptatt av å dempe konfliktnivået i debatten om vindkraft.

– Dette forslaget kunne ha gjort behovet for vindmøller på land mye mindre. Da er det for meg uforståelig at de andre partiene som utad fremstår som motstandere av det eksisterende vindkraftregimet, ikke blir med på gode forslag om å utnytte vannkraften vår bedre, sier Halleland.

Altaelva

Kraftutbygginger har i over 40 år utløst heftige konfrontasjoner. Vannkraftutbyggingen i Altaelva er blitt stående som et symbol på kampen mellom vern og utbygging.

– Vassdragsvernet er en av de store naturvernseirene i Norge og en av de største triumfene til norsk miljøbevegelse. Dette vil nå Frp gå løs på, uttalte SVs stortingsrepresentant Lars Haltbrekken til NTB da forslagene ble fremmet tidligere i høst.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse