JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Troms Kraft-tillitsvalgte:

Glad for henleggelse av korrupsjons-sak

Tillitsvalgte i Troms Kraft er glade for at Økokrim har henlagt korrupsjon-saken mot selskapet, men kritiske til granskers kostnadsbruk
HENLAGT: Konserntillitsvalgt John Lindrupsen og klubbleder Marian Willumsen, er glad for at Troms Kraft er ute av Økokrims søkelys. Fremtiden byr likevel på utfordringer nok.

HENLAGT: Konserntillitsvalgt John Lindrupsen og klubbleder Marian Willumsen, er glad for at Troms Kraft er ute av Økokrims søkelys. Fremtiden byr likevel på utfordringer nok.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

– Det vi er mest misfornøyd med er at denne saken har kostet Troms Kraft dyrt, både i form av negativ oppmerksomhet, men aller mest i kroner og øre, sier Marian Willumsen og John Lindrupsen i EL & IT-klubben i Troms Kraft.

Tirsdag kom nyheten om at Økokrim henlegger korrupsjons-saken mot Troms Kraft. Økokrim mener et bidrag på 200.000 kroner til Senterpartiet i forbindelse med valgkampen i 2009 ikke rammes av straffeloven.

– Økonomisk kriminalitet er alvorlig, sier klubbleder Willumsen og konserntillitsvalgt Lindrupsen. Men i dette tilfellet er det brukt store ressurser, uten at det er kommet frem noe nytt.

– Allerede i februar 2011 konkluderte Økokrim med at Senterpartiet var skyldige i overtredelse av bokføringsloven. På dette tidspunktet hadde Troms Kraft fått utarbeidet en egen rapport om saken. Da valgte Økokrim ikke å gå videre med saken.

30 millioner

Granskningen en av eierne av Troms Kraft, Tromsø kommune, satte i gang resulterte i en rapport som forelå 9. september i fjor. Denne rapporten har hittil kostet Troms Kraft 30 millioner kroner og gransker har inne krav om ytterligere 15 millioner kroner.

– Vi synes ikke granskers kostnadsbruk, med svært mye fokus på Senterparti-saken, står i forhold til hva gransker har levert, sier Willumsen og Lindrupsen.

– Slik vi ser det har saken vært behandlet fire ganger, først av Økokrim i 2011, så i en egen rapport, så av eiers granskning og nå til slutt igjen av Økokrim. I den siste henleggelsen er det for øvrig ikke avdekket noen nye momenter, sier de tillitsvalgte.

En belastning

De stiller seg helt og fullt bak konsernsjef Semming Semmingsen, som i en kommentar sier seg svært glad for at konsernet kan legge denne saken bak seg.

– Vi er også svært glade for dette. Det har vært en belastning at Troms Kraft har vært etterforsket for mulig korrupsjon. Økokrims henleggelse gjør at vi nå kan konsentrere oss kun om de oppgavene som ligger fremfor oss, sier Willumsen og Lindrupsen.

På en knivsegg

Det er en kjent sak at Troms Kraft, etter blant annet Kraft og Kultur-skandalen, balanserer på en knivsegg rent økonomisk. Lave strømpriser og et varsel om at selskapet må belage seg på å betale dobbelt så mye i arbeidsgiveravgift fra og med 1. juli, bidrar heller ikke til sinnets munterhet. Konserntillitsvalgt Lindrupsen, som nylig sa ja til to nye år, sier man nå undersøker om den nye arbeidsgiversatsen gjelder hele eller bare deler av virksomheten.

Det har vært en belastning at Troms Kraft har vært etterforsket for mulig korrupsjon

Marian Willumsen og John Lindrupsen, EL & IT-klubben i Troms Kraft AS.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse