JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Glitre Energi og Agder Energi vurderer sammenslåing

Styrene i de to konsernene har gitt sine respektive konsernsjefer fullmakt til å sondere mulighetene for en fusjon, ifølge en pressemelding.

leif.kirknes@lomedia.no

Den ene: stor i Agder. Den andre: stor i Buskerud og Hadeland.

Nå sier Agder Energi og Glitre Energi at de sonderer muligheten for sammenslåing.

«Begge selskapene opererer i hele verdikjeden fra vannkraftproduksjon til sluttkunde, er offentlig eid og har et felles syn på bransjeutviklingen,» skriver de i en pressemelding.

Økte verdier

– En eventuell fusjon vil være en stor verdiskapende mulighet for eierne som vil bidra til utvikling av ny forretning, grønn vekst og attraktive arbeidsplasser. Målet er å skape økte verdier for kunder, eiere og samfunnet som helhet, skriver styreleder Ann-Christin Andersen i Glitre Energi, i en pressemelding.

– Vi forventer at en mulig fusjon vil legge til rette for betydelige gevinster. Store aktører rundt oss slår seg sammen og da er det viktig at vi også posisjonerer oss for å sikre og videreutvikle våre verdier, skriver Lars Erik Torjussen, styreleder i Agder Energi, i samme melding.

Store

De understreker at det er meget tidlig i sonderingen.

Fusjonert ville de blitt landets nest største nettselskap, med rundt 300.000 nettkunder, og landets tredje største vannkraftprodusent, største selskap innen strømsalg til bedriftskunder og et av de største innenfor strømsalg til privatkunder (200.000).

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse