JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

God start for Fredrik under Yrkes-VM 2022 i elektrikerfaget

Fredrik Vehus Skjerve fra Verdal er godt i gang med sin VM konkurranse i elektrikerfaget i Salzburg i Østerrike.
ÅPNING: Fredrik Vehus Skjerve under åpningsseremonien i Salzburg onsdag.

ÅPNING: Fredrik Vehus Skjerve under åpningsseremonien i Salzburg onsdag.

World Skills Norway

nettverk@lomedia.no

– Jeg vil si meg godt fornøyd, sier Fredrik rett etter at første konkurransedag er ferdig. Jeg «knotet» litt i starten, men resten av dagen har gått etter planen. Det er vanskelig å vite hvordan arbeidet bedømmes, men føler at jeg har kommet godt i gang og ser frem til fortsettelsen, forteller han i en pressemelding som i dag er sendt ut av World Skills Norway.

BAKGRUNN: Fredrik (21) er forberedt på knallhard konkurranse i yrkes-VM for elektrikere.

Nils Karjetta er med som lagleder og har fulgt godt med på hvordan Fredrik og de øvrige 25 deltagerne har løst utfordringene første dag.

– Fredrik har kommet godt i gang og det ser ut som han har fin flyt og jobber effektivt. Ut fra det jeg ser, var dette en veldig fin start. Det er uten tvil mange nasjoner som er godt forberedt og det blir viktig å holde konsentrasjonen gjennom hele konkurransen. I dag var det mye montasje av utstyr og kanaler, i morgen blir det kobling og programmering, og på et tidspunkt kommer det også en tilleggsoppgave som skal løses. Hver del må mestres og ingenting er avgjort før lørdag ettermiddag, avslutter Karjetta.

Åpningsseremoni

Onsdag kveld var det høytidelig åpningsseremoni for VM konkurransene i Salzburg. Det var innmarsj og edsavleggelse før mesterskapet ble erklært som åpnet. Deltagere fra 36 nasjoner konkurrerer i syv fag i denne delen av WorldSkills 2022 Special Edition i Salzburg. Norge deltar kun i elektrikerfaget, hvor det er 26 nasjoner som deltar.

Konkurransen avgjøres lørdag med medaljeseremoni på søndag. Resultatene blir offentliggjort først under premieseremonien.

Kilde: World Skills Norway

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse