JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Heismontørene vil rydde opp i teknologikonflikt

Heismontørene har levert inn sin ønskeliste til arbeidsgiverne.
F.v. Kim Andre Arnesen, Markus Hansen, Ben Gjerland og Erik Johnson.

F.v. Kim Andre Arnesen, Markus Hansen, Ben Gjerland og Erik Johnson.

Skjermdump-montasje

leif.kirknes@lomedia.no

I dag møttes Heismontørenes Fagforening (HMF) sin motpart i Heisleverandørens Landsforening (HLF) på videochat for å gå gjennom hva de ønsker å få ut av årets hovedoppgjør.

Fra EL og IT Forbundet stilte forbundssekretær Kim Andre Arnesen og fra HMF leder Markus Hansen. Fra motparten stilte daglig leder Ben Gjerland i HLF og Erik Johnson, direktør i heisselskapet Kone.

– En del av dette er ting mange bedrifter allerede har gjennom lokale avtaler, sa Hansen før han gikk gjennom lista over krav.

To av punktene HMF ønsker enighet med arbeidsgiverne om handler om teknologibruk og riving av heis.

Schindler-konflikt

Når det gjelder teknologibruk er det noe heismontørene snakker mye om i sine bedrifter, og nylig har det vært en opphetet konflikt i Schindler Heis rundt selskapets nettbrett-programvare som montørene skal bruke.

– Vi ønsker en enighet om teknologibruk. Vi har ikke noen tekst i avtalen i dag. Vi ønsker en helhetlig avtale, et slags rammeverk i overenskomsten, sier Hansen.

Les også: Arbeidsretten mener både heismontørene i Schindler og bedriften agerte tariffstridig og brøt fredsplikten

Gudas-saken

Når det gjelder riving, beskriver Hansen det som farlig arbeid, som de gjerne skulle hatt en form for enighet om hvordan skal foregå.

– Av oss heismontører er riving ansett som noe av det farligste vi gjør. Det står ikke noe i avtalen i dag om hvordan det skal foregå, sier han, og viser blant annet til Ramunas Gudas-saken, litaueren som ble skadet for livet under demontering av en heis i Bærum.

Les også: Ramunas ble kvestet for livet på jobb i Norge, men ulykken får ingen konsekvenser for oppdragsgiverne

Selve forhandlingene er planlagt 21.–24. september.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse