JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Elektrikerlønna:

Her streiker elektrikerne hvis det ikke blir enighet med arbeidsgiverne

Onsdag 23. september kan over 5500 elektrikere være ute i streik.
STREIKEKLARE: Forhandlingsleder og leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen, forventer at arbeidsgiverne bidrar til å finne en løsning under meklingen, som starter mandag. Hvis ikke, står 5.500 elektrikere over hele landet klare til å ta i bruk streikevåpenet.

STREIKEKLARE: Forhandlingsleder og leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen, forventer at arbeidsgiverne bidrar til å finne en løsning under meklingen, som starter mandag. Hvis ikke, står 5.500 elektrikere over hele landet klare til å ta i bruk streikevåpenet.

Leif Martin Kirknes

frode@lomedia.no

– Vi forventer at Nelfo legger fra seg ultimatumene sine, og heller prøver å finne løsninger. Hvis ikke så blir det streik fra onsdag, sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen.

21. og 22. september skal EL og IT Forbundet møte arbeidsgiverne til mekling om elektrikerlønna. Da skal det mekles om landsoverenskomsten for elektrofagene.

Over 5.500 elektrikere i nesten 100 bedrifter er klare til streik når EL og IT Forbundet møter Nelfo til mekling på mandag. Det er lønns- og arbeidsvilkårene til drøyt 13.000 elektrikere som står på spill

Les også: Nå forbereder fagforeningene seg på streik

Forhandlingene om Landsoverenskomsten for elektrofag (LOK) brøt tidligere denne måneden sammen etter at arbeidsgiverorganisasjonen Nelfo satte seg på bakbeina på flere viktige punkter.

– Det er etablert enighet om ramma for oppgjøret, men på andre av forbundets prioriterte områder, som bedre vilkår for medlemmer på reise og inn- og utleie, har det ikke vært mulig å bevege Nelfo, forklarer Andersen.

Partene står fortsatt langt fra hverandre når det gjelder disse kravene. Andersen påpeker at de kommer til å være løsningsorientert gjennom hele prosessen, og at arbeidsgiversiden må ta konsekvensene hvis de velger å møte med lukkede ører.

– Vi klarte å etablere noen enigheter under forhandlingene, men når de framsatte det som måtte tolkes som et ultimatum ble det umulig for oss å fortsette. Når vi på mandag starter meklingene håper vi at Nelfo har endret sin innstiling. Hvis ikke vil vi ikke nøle med å ta i bruk alle våre lovlige virkemidler, sier Andersen.

Meklingen vil foregå fra mandag 21.- til 22. september. Skulle partene ikke komme til enighet vil første mulig streiketidspunkt være onsdag 23. september kl. 07.00.

Her er hele lista over bedrifter der elektrikere blir tatt ut i streik:

Første streikeuttak LOK

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse