JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I overkant av 80 Telia-teknikere blir Netel-ansatte

Avtalen Telia og Netel har signert innebærer at Telias serviceteknikere bytter arbeidsgiver.
KLUBBLEDER: Telia-klubbens leder Trine Hardy, fotografert på hjemmekontor i fjor høst.

KLUBBLEDER: Telia-klubbens leder Trine Hardy, fotografert på hjemmekontor i fjor høst.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Denne uken ble det kjent at Telia har signert en avtale med Netel om vedlikehold av Telias fastnett. Avtalen innebærer også at i overkant av 80 serviceteknikere som jobber i Telia fra 1. juni vil jobbe for Netel, bekrefter Netel-direktør Edward Olastuen overfor Nettverk.

Ifølge klubbleder i Telia, Trine Hardy, er det snakk om en blanding av teknikere som jobber med hjemmebesøk og folk som jobber med kontinuerlig vedlikehold av nettet. De jobber med feilretting og utbedring av trådløse nettverk hjemme hos folk, blant annet.

– Hva synes du om grepet?

– For meg som kommer fra GET-siden hvor man satset veldig på å ha service hos seg selv, der det var fortrinnet over andre aktører, så oppleves det som litt rart. Samtidig er det godt begrunnet, og man ser for seg at teknikerne får et mye bedre fagmiljø når de får være en del av et mindre selskap som fokuserer på det de jobber med, samt at det vil være besparelser for Telia. Så vi får se og satse på at det blir bra for alle parter, sier hun til Nettverk.

Mange med lang fartstid fra GET

Hun sier de har en del medlemmer blant dem som overføreres.

– Hvordan reagerer teknikerne?

– Veldig mange så det nok komme, for det har vært en del antydninger om at dette skulle skje. Så er det litt delt hvordan det oppfattes. Noen tenker det blir kjempebra, mens andre føler det blir trist å ikke lenger skulle være en del av det selskapet man alltid har vært en del av, og selskapet man aktivt søkte seg til en gang i tiden. Plutselig mister man mange gode kollegaer man sikkert har hatt et nært forhold til, sier Hardy.

Hun forteller at mange av dem som overføres har jobbet i selskapet i svært mange år i det som var GET før det ble kjøpt opp av Telia.

– Både blant dem som blir igjen og de som drar er det nok en viss sårhet over at man har vært lenge et sted og kjenner folk godt og så skal man plutselig skilles. Man har heller ikke fått sett hverandre på et års tid, og så skal man plutselig kanskje aldri ses igjen, sier Hardy.

Videreført Telia-avtale

Organisasjonssekretær Jan-Ole Evensen i Elektromontørenes forening Oslo og Akershus opplyser om at de ikke har hatt noe særlig kontakt med Netel i Oslo, men at Netel er registrert med fem EL og IT-medlemmer.

Trine Hardy sier de en gang tidligere har fremmet krav om tariffavtale og fått avslag, men at Netel vil samarbeide i denne prosessen.

– De har sagt at de ikke ønsker å reserver seg denne gangen, og at teknikerne får med seg avtalen de har hatt med Telia. Vi som klubb har sagt at vi gjerne hjelper til med å etablere en klubb i Netel, så de får tillitsvalgte og et styre som kan holde i overenskomst og særavtaler og slikt hos dem, sier Hardy.

I Proff.no er Netel AS registrert med nesten 180 ansatte. Konsernet har ifølge egne nettsider 480 ansatte, men sysselsetter 2500. De jobber i Norden og Baltikum og har hovedkontor i Stockholm. Også Telenor Norge har dem på hovedentreprenør-lista si.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse