JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

IKT-Norge etterlyser etter- og videreutdanningsportal

Nå må man bli ferdig med å utrede. På tide å starte med å lage nasjonal digital plattform for alle som etterspør eller tilbyr etter- og videreutdanning, mener IKT-Norge.
Line Gaare Paulsen på Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet for 2018, på den tiden det var mulig å vrimle rundt i vandrehallen og ytre sine ønsker.

Line Gaare Paulsen på Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet for 2018, på den tiden det var mulig å vrimle rundt i vandrehallen og ytre sine ønsker.

Leif Martin Kirknes

Leif Martin Kirknes

Det går fram blant høringsinnspill om statsbudsjettet til utdannings- og forskningskomiteen. Kommunikasjonsdirektør Line Gaare Paulsen i IKT-Norge peker på at OECD i 2018 kom med et anslag om at 800.000 norske jobber vil bli endret på grunn av ny teknologi.

– Ingen skal gå ut på dato i arbeidslivet. Men markedet for etter- og videreutdanning er et mylder, var et av budskapene hun hadde i den muntlige netthøringen.

Hun peker på at Kunnskapsdepartementet via Kompetanse Norge i 2019 har laget en utredning om en digital plattform for etter- og videreutdanning. Men i årets budsjett er det lagt opp til at det skal utredes ytterligere.

– Vi mener det er på tide å bevilge midler til en digital plattform nå. Det kan også styrke den norske IT-næringa, sa hun.

Studieplasser

Hun skulle også ønske det var lovnad om flere nye IT-studieplasser i årets statsbudsjett. IKT-Norge har ønsket seg 5000 av sittende regjering, og selv om det kom noen i det reviderte budsjettet for 2020 savnes fortsatt 1500. De plassene ville kostet 120 millioner kroner, anslår hun.

– Vi mangler 20.000 IT-spesialister om ti år. Korona ha ført til at mange har blitt permittert og noen sagt opp. De har fått råd om å ta utdanning. Vi ser at IKT-fagene er særlig etterspurt. Men i april var det 4800 som ikke fikk innvilget sitt førstevalg om det, de fikk avslag, sier hun.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse