JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kabelmontørene møtte forståelse for at fridager bør skjermes

Når en er borte fra hjemmet i ukevis så er det lett å forstå at hver fridag blir viktig, sier forbundssekretær i EL og IT Fred Løvli.
FORHANDLING: Jens Arne Finnstun, Christian Munkhaugen og Fred Løvli før forhandlignsstart i går, utenfor NHO-bygget på Majorstua.

FORHANDLING: Jens Arne Finnstun, Christian Munkhaugen og Fred Løvli før forhandlignsstart i går, utenfor NHO-bygget på Majorstua.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Torsdag ettermiddag ble kabelmontørene (Nexans) enige i forhandlingene med Norsk Industri.

Kabelmontørene, som monterer, tester og reparerer store overføringskabler, særlig sjøkabler, lever et yrkesliv med utrolig mye reising verden rundt, og derfor har reisevilkår vært sentralt i årets oppgjør.

Les også: Kabelmontørene vil forhandle fram bedre reisevilkår

– Våre medlemmer på overenskomsten er i stor grad reisemontører som har veldig mange reisedøgn i ut og innland, det har derfor vært avgjørende å få til en felles forståelse at reise til og fra anlegg kun unntaksvis kan legges til helg, helgedager eller avtalte fridager. Når en er borte fra hjemmet i ukevis så er det lett å forstå at hver fridag blir viktig, skriver forbundssekretær i EL og IT, Fred Løvli, om enigheten.

Ellers er økonomi og enighet om forskuttering av sykepenger i tråd med frontfaget.

Utover Løvli, har Jens Arne Finnstun og Christian Munkhaugen vært med på forhandlingene.

«Kabelmontøroverenskomsten» er en av de minste slike avtaler hos EL og IT Forbundet, med anslagsvis i overkant av 40 montører, alle ansatt i Nexans.

Ellers organiserer Fellesforbundet ikke-elektriker-relaterte stillinger ved fabrikk-anlegget i Halden.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse