JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kan være lønnsomt å utsette reinvestering i strømnett ved å bruke batterier

Med dagens batteripriser er batterier lønnsomt i nettet hvis kabelstrekket er langt nok, viser en ny studie.
(Illustrasjonsfoto)

(Illustrasjonsfoto)

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Med en kabel på 300 meter eller lengre til kunden vil det kunne være lønnsomt å utsette en reinvestering av strømnettet ved å bruke et batteri, viser en ny studie NVE har fått utført av studenter.

Selv om prisen per kWh for batterier vil synke framover, er faste kostnader til montering, omformere og skap fortsatt førende for hvor mange prosjekter som i fremtiden vil være lønnsomme, skriver NVE i en pressemelding.

Terdjepart

Batteripris og levetid for batterier vil uansett være avgjørende framover for når batterier vil være et reelt alternativ til tradisjonell reinvestering av strømnett, legger de til.

Studentene foreslår at batteritjenester i strømnettet bør tilbys av en tredjepart, og ikke fra nettselskapet. Dette for å kunne utnytte alle muligheten som et batteri kan tilby, for eksempel å regulere spenning, men også deltakelse i fleksibilitets- og balansemarkeder, skriver NVE.

Konktrakt

Studentene understreker at det vil være avgjørende at kontraktene mellom nettselskapene, og leverandør av disse tjenestene, er gode og standardiserte.

Prosjektgruppen besto av studentene Ingvild Birkeland og Oda Skeie fra NTNU og Ingvild Fløtre og Linn-Anita Bergland fra UiO.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse