JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever at Stortinget avviser arbeidslivsreformen

EL & IT Forbundet oppfordrer medlemmer og tillitsvalgte til fanemarkering 19. juni
OPPFORDRER: Landsstyremøtet i EL & IT Forbundet oppfordrer tillitsvalgte og medlemmer til å delta på fanemarkeringen utenfor Stortinget torsdag 19. juni.

OPPFORDRER: Landsstyremøtet i EL & IT Forbundet oppfordrer tillitsvalgte og medlemmer til å delta på fanemarkeringen utenfor Stortinget torsdag 19. juni.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

EL & IT Forbundet håper på stor oppslutning om fanemarkeringen som er planlagt utenfor Stortinget 19. juni. Ut fra responsen på Landsstyremøtet til EL & IT Forbundet på Gardermoen i dag tyder alt på at det kan bli folksomt utenfor nasjonalforsamlingen torsdag. For kampviljen er stor blant tillitsvalgte EL & ITere etter at H-Frp-regjeringen i går la frem forslag om å åpne for flere midlertidige ansettelser, lengre arbeidsdager og mer helgearbeid.

– Regjeringens forslag er et langt skritt i retning av et førmoderne arbeidsliv hvor arbeidsgiverne kunne skalte og valte med arbeidstakere og arbeidssøkere etter eget forgodtbefinnende, heter det i uttalelsen.

Kamplystne

På Landsstyremøtet var det mange stridslystne delegater. De er på den ene siden er bekymret over forslagene fra regjeringen, men glad for at regjeringen viser "sitt sanne ansikt", drøyt åtte måneder etter at H og Frp-statsrådene inntok regjeringskontorene.

– Det kan ligge en god ting i dette også. Nå er det i allefall klart hvor regjeringen står i arbeidslivsspørsmål. Da blir det også lettere å mobilisere kamp mot disse forslagene, mente en representant Nettverk snakket med etter møtet.

Frykter åpning

EL & IT Forbundet frykter at en åpning av adgangen til å ansette midlertidige ikke vil føre flere ledige inn i faste jobber, slik arbeidsministeren hevder. Forbundet mener at det tvert imot vil føre til at faste stillinger forsvinner til fordel for midlertidige stillinger, at flere blir midlertidig ansatt og at det vil føre til flere arbeidsledige i kortere eller lengre perioder. Særlig mener forbundet at grupper som ungdom og arbeidsinnvandrere vil være sårbare. At midlertidige ansatte også er mer utsatt for arbeidsrelaterte skader og sykdom er også et poeng EL & IT vektlegger.

Arbeiderfiendtlig

– Forslagene om å fjerne kollektiv søksmålsrett og åpning for unntak i likebehandlingsprinsippet forsterker inntrykket av at regjeringen vil svekke fagbevegelsens makt i norsk arbeidsliv, heter det videre i uttalelsen, som avsluttes med krav om at stortingsflertallet avviser forslagene fra regjeringen. EL & IT Forbundet vil på sin side arbeide for at en samlet fagbevegelse tar alle tilgjengelige maktmidler i bruk i kampen for medlemmenes rettigheter og interesser mot en arbeiderfiendtlig regjering, heter det avslutningsvis i uttalelsen.

Les hele uttalelsen her:

Regjeringens forslag er et langt skritt i retning et førmoderne arbeidsliv

Landsstyremøtet i EL & IT Forbundet

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse