JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-fagbladene feiret seg selv

Fotograf i LO Aktuelt, Tri Nguyen Dinh, vant årets LOFF-pris for bildet «Det siste måltidet».
PRISVINNER: Fotograf i LO-Aktuelt, Tri Ngyuen Dinh, fikk årets LOFF-pris og pris for beste foto under årets utdeling torsdag. i midten sekretær i LOFF-juryen Sidsel Hjelme, Fagbladet og jurymedlem Linda Engelberth, fotograf i Klassekampen.

PRISVINNER: Fotograf i LO-Aktuelt, Tri Ngyuen Dinh, fikk årets LOFF-pris og pris for beste foto under årets utdeling torsdag. i midten sekretær i LOFF-juryen Sidsel Hjelme, Fagbladet og jurymedlem Linda Engelberth, fotograf i Klassekampen.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

LOs forening for Fagblad og Informasjon (LOFF) deler hvert år ut priser for god journalistikk, foto og grafisk design. I tillegg blir det delt ut priser innen multimedia og informasjon. I år var det totalt 65 innsendte bidrag i fire av kategoriene, men ingen i informasjon.

Høy kvalitet

Flest innsendte bidrag var det i klassen for foto. Her gikk Tri Nguyen Dinh til topps med bildet «Det siste måltidet», som ble publisert i LO-Aktuelt nr. 12, 2014. I begrunnelsen heter det blant annet at fotografen gjennom en sterk komposisjon og lys viser oss døden på en stille og verdig måte. Juryen mener at bildet er fotojournalistikk av høyeste kvalitet. Hederlig omtale i klassen for foto gikk til Håvard Sæbø, Magasinet for fagorganiserte for billedserien Reisen hjem, publisert i Magasinet nummer 3, 2014.

Solid håndverk

LOFFs journalistpris gikk til Yngvil Mortensen for saken «For psyk for fengsel», som ble publisert i Aktuell nummer 8, 2014. Saken omhandler en uverdig side ved norsk kriminalomsorg, og en situasjon som har vært utredet i 30 år uten at noe har skjedd. Juryen synes dette er en sterk reportasje og et solid håndverk om en viktig sak. Hederlig omtale gikk til redaksjonen i HK-Nytt for artikkelserien Jobben Min.

Video i heisen

I multimediaklassen gikk prisen til journalist i Nettverk, Leif Martin Kirknes, for videoserien «Heis sveis». Gjennom en serie på fire videoreportasjer om heiser har journalisten med stort engasjement formidlet noe som fort kunne ha blitt ganske kjedelig og intetsigende, I dette tilfellet fungere formatet utmerket. Resultatet er fortellinger som har det lille ekstra, dynamikk, godt driv og en humoristisk snert, samtidig som hovedbudskapet aldri kommer i skyggen av effektene.

Fine detaljer

Vinner i klassen for grafisk design ble typograf Katrine Nordbø for fotoreportasjen «Gullgraveren», som sto i Magasinet for Fagorganiserte nummer 9 2014. «En fint illustrert sak med mange fine detaljer», heter det blant annet i juryens begrunnelse. Hederlig omtale i denne klassen gikk til typograf Sheila Hegge Olsen for Temasaker om jobbsøking presentert i HK-Nytt nummer 8 og 9, 2014.

Fotobidrag best

Vinnerne i de fire kategoriene kjempet også om den aller gjeveste prisen, årets LOFF-pris. Her syntes juryen at Tri Nguyen Dinhs vinnerbidrag i foto var best, og han fikk dermed med seg to vinnerdiplomer hjem..

Årets jury besto av fotograf Linda Engelberth, Klassekampen; tidligere journalist, nå rådgiver i LO, Bjørn Erik Dahl; redaktør for vekst og utvikling i Teknisk Ukeblad, Svein-Erik Hole; kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira, Jens Schei Hansen og grafisk designer i LOs informasjons- og rådgiveravdeling, Silje Bækkelund. Sekretær for juryen har vært journalist i Fagbladet, Sidsel Hjelme.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse