JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Morrow Batteries har fire tomter på blokka

Hvor i Agder skal batterifabrikken ligge? Det blir enten Arendal, Farsund, Kristiansand eller Vennesla.
Terje Andersen, Morrow Batteries

Terje Andersen, Morrow Batteries

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Eyde Energipark (Arendal), Lista (Farsund), Støleheia Sør (Kristiansand) og Otra (Vennesla).

Det er de fire alternativene som er kokt ned av en liste på 18 om hvor i Agder Morrow Batteries skal ha sin batterifabrikk.

Sjefen for selskapet er fornøyd med «finalistene».

Les også: Morrow Batteries og Agder Energi mener Norge er godt egnet som batterinasjon. Drømmen er at Norge og Norden får en posisjon som «Battery Valley»

– Det som kjennetegner disse tomtene er at de oppfyller i stor grad de kravene vi har satt med hensyn til tilgjengelig kraft, tilgjengelig vann til kjøling, størrelse og logistikk. Altså tett på en havn, flyplass eller helst begge, skriver administrerende direktør Terje Andersen i Morrow Batteries i en pressemelding fra Agder Energi.

Nå skal de dykke ned i detaljene før beslutningen faller. Andersen sier den store interessen fra de potensielle fabrikk-vertskommunene Agder viser potensialet Sørlandet har for å bygge industri, og håper de satser videre på det.

Les også: EL og IT-leder Jan Olav Andersen heier på batteriproduksjon, men vil også ha resirkulering

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse