JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Morten Svendsen er nyvalgt leder i Elektromontørenes Forening Oslo og Akershus

– Jeg trengte vel ikke mange minuttene på å si ja da jeg fikk forespørselen i fjor, sier den nye lederen.
Morten Svendsen er nyvalgt leder i Elektromontørenes Forening Oslo og Akershus.

Morten Svendsen er nyvalgt leder i Elektromontørenes Forening Oslo og Akershus.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

Tirsdag ettermiddag overlot Kai-Otto Helmersen stafettpinnen i den 123 år gamle fagforeninga til Morten Svendsen.

«Otto» har vært leder i EMF (Elektromontørenes Forening Oslo og Akershus) de siste seks årene. Før det var han klubbleder i Bravida. I fjor ble han også ansatt som organisasjonsarbeider i foreninga, og det betyr at han framover vil jobbe tett med den nye lederen, faktisk på nabokontoret på Oppsal.

Fagforeninga hadde ved årsskiftet 2.578 medlemmer, og er for tiden den tredje største fagforeninga i EL og IT Forbundet – etter Vestland og Trøndelag.

FIKK KLUBBA. Kai-Otto Helmersen overlater formannsklubba til den nye lederen i EMF, Morten Svendsen, etter valget på årsmøtet på Oppsal tirsdag.

FIKK KLUBBA. Kai-Otto Helmersen overlater formannsklubba til den nye lederen i EMF, Morten Svendsen, etter valget på årsmøtet på Oppsal tirsdag.

Kristine J. Wendt, EMF

Tilbake til EMF

Den nyvalgte lederen, Morten Svendsen, har også lang fartstid som tillitsvalgt. Han ble headhuntet som lærlingstillitsvalgt tilbake i det som var YIT, senere Caverion, før han ble valgt til leder av distriktet. Morten er også medlem av forbundsstyret i EL og IT Forbundet. Nå vender han tilbake til «moderskipet» EMF (Elektromontørenes Forening), etter noen år vekke fra fagforeningskontoret.

– Jeg trengte vel ikke mange minuttene på å si ja da jeg fikk forespørselen i fjor, sier Morten Svendsen.

– Det er masse spennende oppgaver som venter oss. Ikke minst et tariffoppgjør, forteller Svendsen, som fikk muligheten av å være leder for en streik i fjor sommer, i Global Connect.

– Den streiken lærte meg at god informasjon ut til medlemmene er helt avgjørende i en konfliktsituasjon. Vi har nå tida fram til en eventuell mekling i begynnelsen av juni på å få den informasjonen ut slik at våre – medlemmer blir bidragsytere, sier Svendsen.

– Jeg vil gjerne være med på å utvikle denne fagforeninga videre, og gleder meg til å samarbeide med dere på kontoret, sier Morten Svendsen.

Ukraina-støtte

Årsmøtet vedtok også en Ukraina-støtte på 50.000 kroner, fordelt på organisasjonene Leger uten grenser og Redd Barna, og støtter det ukrainske folkets kamp for å ta tilbake landet sitt.

Ny ungdomsleder

Fram til årsmøtet hadde Knut-Richard Slettebø, klubbleder i Bravida Oslo, vært styremedlem i kraft av å være leder i foreningens ungdomsutvalg. På årsmøtet ble Knut-Richard valgt inn som 1. styremedlem.

(artikkelen fortsetter under bildet)

UNGDOMSLEDER. Christian-Nicolai Nymoen, Caverion Oslo, er nyvalgt leder av ungdomsutvalget i EMF og nytt styremedlem.

UNGDOMSLEDER. Christian-Nicolai Nymoen, Caverion Oslo, er nyvalgt leder av ungdomsutvalget i EMF og nytt styremedlem.

Knut Viggen

Ny ungdomsleder er Christian-Nicolai Nymoen fra Caverion Oslo. Knut Saxebøl fra samme bedrift, ble valgt for en ny toårsperiode som sekretær. Øystein Tømmervik, Lefdal installasjon AS var ikke på valg.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse