JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå vil Telenor kutte i Bodø også

– Telenor viser liten vilje til å bli i Nord-Norge, sier konserntillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen. Nå er ytterligere 39 arbeidsplasser i fare i Bodø.
MØTEVIRKSOMHET: Konserntillitsvalgt i Telenor, Per Gunnar Salomonsen, har vært i flere drøftingsmøter hvor blant annet nedlegging av aktiviteten i Bodø har vært behandlet.

MØTEVIRKSOMHET: Konserntillitsvalgt i Telenor, Per Gunnar Salomonsen, har vært i flere drøftingsmøter hvor blant annet nedlegging av aktiviteten i Bodø har vært behandlet.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Bare dager etter at det ble kjent at Telenors kundeserviceavdeling på Finnsnes i Troms med 51 ansatte kan bli lagt ned, kommer nyheten om at det også vurderes kutt i datterselskapet Telenor Global Shared Services AS. Denne bedriften har store deler av sin virksomhet i Pakistan, men en avdeling er lokalisert til Bodø og har regnskap som sin hovedaktivitet. Nå vurderer Telenor å flytte også denne virksomheten utenlands.

Omstillingsloven

– Etter vår mening har de ansatte gjennom mange år kompensert for ledelsens feilprioriteringer. Premien de får for dette er å miste jobben, sier Per Gunnar Salomonsen.

Nordland fylkeskommune har innkalt til møte fordi omstillingsloven krever det når det er snakk om å legge ned mer enn 30 arbeidsplasser i et fylke.

– Vi har vært med på flere drøftingsmøter hvor blant annet nedlegging av aktiviteten har vært behandlet. Vi er uenige i disse planene, forklarer Salomonsen.

Sosial dumping

Telenor-klubben mener de ansatte i Bodø nå blir offer for en rå offshoring og sosial dumping. Ifølge klubben ønsker Telenors toppledelse nå å sende sine økonomiske tall til et amerikansk selskap, samtidig som TGSS AS har arbeidstakere i et lavkostland med minimale arbeidsvilkår og sosiale rettigheter. Klubben frykter også at informasjon kan komme på avveie.

Bodø er en by med godt utbygde utdanningsinstitusjoner og det er god tilgang på relevant kompetanse.

– Finnsnes er foreslått nedlagt. Dette forslaget betyr at 40 prosent av arbeidsplassene Telenor har i Bodø forsvinner. Til sammen gir dette sterke distriktspolitiske signaler fra et konsern som forventes å ta et visst samfunnsansvar, sier Salomonsen.

Store endringer

Kommunikasjonsdirektør i Telenor, Glenn Mandelid, sier til NRK Nordland at Telenor for tiden er inne i en tid med store endringer.

– I den sammenheng ser vi på alle deler av virksomheten, både i Norge og i andre land. Som en del av det ser vi også på virksomheten i Bodø, sier Mandelid.

Han sier ingen endelig beslutning er fattet i denne saken.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse