JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norge henger etter Europa i 5G-utbyggingen

Norge faller på EUs statistikk over hvilke europeiske land som er lengst framme innen digitalisering. 5G-utbyggingen er blant områdene der Norge henger etter.
(Illu.foto)

(Illu.foto)

Leif Martin Kirknes

– Tallene fra EU viser at en større del av befolkningen i Europa har tilgang til 5G enn i Norge. Det er derfor av stor betydning at ekombransjen i Norge nå holder trykket i utbyggingen som er startet, slik at Norge ikke sakker akterut på dette helt avgjørende området, sier direktør Pål Wien Espen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i en pressemelding.

På årets digitaliseringsindeks fra EU havner Norge på femteplass i digitaliseringen blant europeiske land. Det er det samme som i 2019 og 2018, mens vi i fjor lå på tredjeplass. Danmark topper årets liste foran Finland på andreplass, Sverige på tredjeplass og Nederland på fjerdeplass.

Ifølge rapporten hadde 5 prosent av de befolkede områdene i Norge 5G-dekning i 2020, mens snittet i EU var på 14 prosent.

Nkom understreker at 5G-utbyggingen har skutt fart i år etter at undersøkelsen ble gjennomført, og at det vil trolig være betydelig høyere dekning i kommende år.

– Norge har allerede over lengre tid hatt noen av verdens beste bredbånds- og mobilnett, og det gjør det vanskelig å holde forspranget hvert år, sier Espen.

(©NTB)

anders.r.christensen@ntb.no

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse