JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hans Christian Gabrielsen 1967-2021:

Norsk Folkehjelp takker for rørende minnegaver

Norsk Folkehjelp vil bruke pengene de har fått inn til solidaritetsarbeid og for en mer rettferdig fordeling av makt og ressurser.
RØRT OVER MINNEGAVER: Norsk Folkehjelp er rørt for minnegavene de har fått i forbindelse med Hans-Christian Gabrielsens bortgang.

RØRT OVER MINNEGAVER: Norsk Folkehjelp er rørt for minnegavene de har fått i forbindelse med Hans-Christian Gabrielsens bortgang.

Sissel M. Rasmussen

knut.viggen@lomedia.no

– Norsk Folkehjelp er rørt og takknemlig for de mange minnegavene vi har mottatt i anledning LO-leder Hans-Christian Gabrielsens bortgang. 300.000 kroner vil bli brukt på formål i Hans-Christians ånd, sier Norsk Folkehjelps generalsekretær Henriette Killi Westhrin.

Hans Christian Gabrielsen så på Norsk Folkehjelp som arbeiderbevegelsens egen solidaritetsorganisasjon og da han så brått og alt for tidlig døde ga familien uttrykk for at de ønsket at minnegaver skulle gå til Norsk Folkehjelps arbeid.

Kraft i organisering

– Hans-Christian var brennende opptatt av solidaritet og kraften i organisering og det vil vi gjenspeile ved å bruke minnegavene på solidaritetsarbeid og som støtte til folks organisering og kamper verden over for en mer rettferdig fordeling av makt og ressurser, sier Westhrin.

Støtter folks egne kamper

– I en verden der forskjellene mellom de som har mest og de som har minst fortsetter å øke, så trengs det motkrefter som kan samle seg og kreve en annen politisk retning, skriver folkehjelpa i en uttalelse.

– Norsk Folkehjelp støtter folks egne kamper for er mer rettferdig verden. Skal ulikheten reduseres, er folks organisering nøkkelen, det vet vi og det visste Hans Christian.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse