JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømmer på med støtte til EL og IT-konflikt:

NTE-klubben støtter energistreiken

Klubben oppfordrer alle andre til å melde sin støtte.
STØTTER: EL og IT-ere i NTE støtter streiken. For noen få år siden var NTE det største medlemmet i KS Bedrift, men nå sokner de til Energi Norge. (Innfelt: Marius Vikan)

STØTTER: EL og IT-ere i NTE støtter streiken. For noen få år siden var NTE det største medlemmet i KS Bedrift, men nå sokner de til Energi Norge. (Innfelt: Marius Vikan)

Knut Viggen / montasje

leif.kirknes@lomedia.no

– Strømforsyning er en av de absolutt viktigste infrastrukturene i et moderne samfunn. Energimontører er i beredskap og rykker ut for å gjenopprette strømforsyningen etter feil uansett feil og føreforhold, sier Klubb NTE i en støtteuttalelse til EL og IT-medlemmer innen KS Bedrift som nå er i streik.

Belastende

– Til tider medfører dette lange og anstrengende arbeidsøkter og belastningen med å være i konstant beredskap er stor. Derfor mener vi ordningen med tre dager avspasering etter en ukesvakt må beholdes, heter det i uttalelsen signert Marius Vikan.

I avspaseringsregimet som har vært en realitet i det utgående avtaleverket har beredskapsvakter fått avspasere en time per fem timer de har hatt vakt, som på en uke har gitt i overkant av tre dager avspasering. Men KS Bedrift ivrer nå for at utgangspunktet skal være på en time per sju timer med vakt, som gir knepent over to dager med avspasering. Det er derfor det har blitt streik. EL og IT mener vakten er belastende. KS Bedrift mener den ikke nødvendigvis er belastende.

Støtte

– NTE-Klubb oppfordrer alle fagorganiserte til å støtte opp om streiken og gi støtteuttalelser til de streikende. Vis solidaritet og støtt de streikende energimontørene, oppfordrer Vikan.

NTE var selv organisert i KS Bedrift inntil for et par år siden, men selskapet har nå avtale med Energi Norge. I årets forhandlinger med Energi Norge klarte EL og IT – vel å merke med nød og neppe – å beholde et avspaseringsregime som er tilnærmet likt det EL og IT-ere i KS Bedrift streiker for å forsvare.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse