JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Reagerer på eglete stemning på LOK-landstariffkonferansen

El og IT Forbundets medlemmer er bedre tjent med et forent forbund uten fraksjoner, polarisering og gammelt agg, mener elektriker Daniel Tho som deltok på møtet for første gang.
POLARISERT: Elektriker og tillitsvalgt i TS Group, Daniel Tho, deltok på landstariffkonferansen på Lillehammer tidligere i høst og reagerte på det han opplevde som en polarisert tone.

POLARISERT: Elektriker og tillitsvalgt i TS Group, Daniel Tho, deltok på landstariffkonferansen på Lillehammer tidligere i høst og reagerte på det han opplevde som en polarisert tone.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Landstariffkonferansen for elektrikerne gikk av stabelen på Lillehammer tidligere i høst. Det var første gang elektriker og tillitsvalgt i TS Group Daniel Tho deltok på konferansen. Til Nettverk sier han at han teller på knappene om det er noe poeng i å dra igjen. For selv om konferansen ble arrangert på en god måte, stusser han på det han oppfatter som småmurring og fraksjonsbundne mandat.

– Jeg som er ny her har opplevd at det har vært en polarisering som jeg mener ikke er til det beste for medlemmene. Når folk får beskjed om hva de skal stemme, og det ikke er ut fra hva de selv mener er best for medlemmene man representerer, finner jeg det problematisk, sier han til Nettverk i en pause under konferansens siste dag.

Han har sier han har snakket med flere andre, inklusive gjester og andre som var på landstariffkonferansen for første gang, som også har stusset på den polariserte tonen.

– Det er ikke bra at det er sånn. Det er visst noe som har pågått i mange år, etter hva jeg har forstått, og det sies at det er mye roligere nå enn før, men jeg tror likevel det er uheldig for våre medlemmer, sier Tho.

Elgete

Han ble som ny delegat på konferansen overrasket over å bli instruert til å fatte beslutninger basert på fraksjon.

– Jeg burde stemme ut fra hva jeg mener er best for dem jeg representerer. Men sånn som det er nå er fraksjonen distriktet mitt er en del av uenig med den fraksjonen Trøndelag er en del av, selv om jeg selv jo deler mange synspunkter med Trøndelag, sier han.

Han beskriver stemningen mellom «motpartene» som eglete.

– Jeg håper det går an å roe dette ned. Når vi som kommer utenfra og ser det her reagerer, er det på tide å si fra. Det er litt smålig, og voksne folk bør klare å sette seg ned og få dette vekk. Sånn jeg ser det er det helt klart et ledelsesproblem, sier Tho.

Tho mener medlemmene ville vært tjent på en endring framfor at det skal fortsette å være slik på disse konferansene. Han lurer på om generasjonsskiftet forbundet er inne i kan få fart på sakene.

– Jeg mener den neste EL og IT-lederens viktigste oppgave blir å gjenforene forbundet og få vekk litt av den ukulturen jeg opplever at er der litt nå, sier han.

– Ofte stor uenighet, men ikke splittelse

EL og IT-leder Jan Olav Andersen synes først og fremst det er synd at Daniel Tho har opplevd konferansen slik.

– Vi er ganske vant med heftige diskusjoner og uenighet om veivalg. Det mener jeg organisasjonen takler godt. At de enkelte fagforeninger/distrikt «binder» sine delegater er en uting. Ingen skal tvinges til å stemme mot sin egen overbevisning. Men ofte er det vel slik at de har diskutert seg frem til et felles standpunkt før de kommer på konferansen og det må man respektere, sier Andersen.

– Jeg opplever ikke at det er en stor splittelse i dette miljøet, men ofte er det stor uenighet. I slike tilfeller er det viktig at alle tar ansvar for å holde en kameratslig tone og ikke gå til personangrep og baksnakking, legger han til.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse