Restvarme fra datasenter skal gi hummeroppdrett optimal temperatur
Datasenterselskapet Green Mountain og Norwegian Lobster Farm har inngått et fiffig samarbeid.
Fra venstre: Tor Kristian Gyland (Green Mountain), Alf Reime and Asbjørn Drengstig (Norwegian Lobster Farm) (Pressefoto)
Pressefoto
leif.kirknes@lomedia.no
Hummerne i det landbaserte oppdrettsanlegget til Nowegian Lobster Farm vokser best når det er 20 grader. Det er samme temperatur som sjøvannet har etter å ha kjølt ned datautstyr i serverhallene til selskapet Green Mountain på Rennesøy. Nå inngår de to et samarbeid, skriver Green Mountain i en pressemelding.
I planene ligger det at hummerselskapet skal lage et produksjonsanlegg rett utenfor datasenteret, der de kan forsynes med den ultimate vanntemperaturen på 20, som igjen gjør at Lobster Farm ikke trenger å benytte resirkuleringsteknologi til formålet, slik de gjør på sine vanlige anlegg.
Dermed blir hele opplegget enklere for hummerprodusenten. Mens Green Mountain på sin side får noe fornuftig ut av det varme vannet som har kjølet ned datamaskinene i fjellhallen på Rennesøy.