JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Yrkesfag

Setter i gang arbeidet med nasjonalt senter for yrkesfag

– Det skal være et kontaktpunkt for regionale, nasjonale og internasjonale aktører innen yrkesfag, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).
KRAFTFULLT LØFT: – Regjeringen varslet allerede i Hurdalsplattformen at vi vil gjennomføre et kraftfullt løft for yrkesfagene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

KRAFTFULLT LØFT: – Regjeringen varslet allerede i Hurdalsplattformen at vi vil gjennomføre et kraftfullt løft for yrkesfagene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Knut Viggen

nettverk@lomedia.no

Regjeringen ønsker et kraftfullt løft for yrkesfagene, og setter nå til høsten ned en arbeidsgruppe som skal se på hva slags mandat og finansiering et nasjonalt senter for yrkesfag kan ha.

Deretter vil regjeringen vurdere senterets oppgaver og lokalisering.

Arbeidsgruppen består av relevante parter og ledes av Kunnskapsdepartementet. Målet er å etablere et nasjonalt senter for yrkesfag som bidrar til god og relevant yrkesopplæring.

– Regjeringen varslet allerede i Hurdalsplattformen at vi vil gjennomføre et kraftfullt løft for yrkesfagene. Vi har allerede bevilget én milliard til yrkesfag og kvalifisering i år, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.

LO, NHO og en rekke fylkeskommuner har ønsket et nasjonalt senter for yrkesfag.

Rekordsatsing på yrkesfag: – En milliard er voldsomt mye penger

Behov for 90.000 fagarbeidere

– Vi vet at Norge kommer til å ha behov for 90.000 fagarbeidere innen 2035. Vi må sørge for at yrkesopplæringen er god og relevant, slik at flere velger yrkesfag og at de fullfører med fagbrev. Et nasjonalt senter for yrkesfag kan være et ledd i å nå disse målene, sier Brenna.

Det endelige ansvaret for innhold og struktur i videregående opplæring, og for elevenes og lærlingenes rettigheter skal fortsatt ligge hos fylkeskommunene og nasjonale myndigheter.

– Hva slags oppgaver et slikt senter skal ha og hvor det skal ligge må utredes grundig. Men målet er at senteret skal bidra til å utvikle en langsiktig og målrettet fag- og yrkesopplæring av høy kvalitet, og at det kan være et kontaktpunkt for regionale, nasjonale og internasjonale aktører innen fag- og yrkesopplæringen, sier Brenna.

Les også: Nav-tillitsvalgt Steinar: – En 55-åring som har vært ti år uten jobb, står ikke først i køen

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse