JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Staten New York lovfester billigbredbånd til fattige

Lavinntektsfamilier skal slippe unna med 15 dollar for 25 mbit/s.
Statens egen nettside.

Statens egen nettside.

Skjermdump

leif.kirknes@lomedia.no

Det er The Verge som skriver om en ny lov i New York State, USA, som krever at internettilbydere tilbyr bredbånd til 15 dollar måneden til lavinntektshusstander.

Det er da snakk om 25 mbit/s.

Høyhastighet = 20 dollar

Høyhastighetsbredbånd får pristak på 20 dollar for dem med lav inntekt. Fattige som bor i den godt bredbåndsutbygde New York City kommer godt ut av det fra et internetthastighetsprespektiv, for der kan forbrukere under fattigdomsgrensa da bestille 200 mbit/s i måneden og betale 20 dollar i måneden for det.

I dag er snittprisen for bredbånd i staten 50 dollar i måneden i staten.

Prisportal og elevsponsing

Over sju millioner innbyggere i staten er regnet som lavinntektshusstander.

Guvernør Andrew Cuomo vil også ha på plass en prisportal og har inngått et partnerskap med Ford Foundation og Schmidt Futures, med håp om at partnerskapet etter hvert skal føre til et fond som kan gi gratis internett til de om lag 50.000 studentene som holder til i økonomisk vanskeligstilte skoledistrikter.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse