JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statkraft, Yara og Aker satser på grønt hydrogen og ammoniakk

Statkraft, Yara og Aker Horizons går sammen for å satse på grønt hydrogen og ammoniakk. Selskapene stiger på børsen torsdag morgen, og NHO hyller avtalen.
. Nå er det viktig at vi raskt får en dialog med myndighetene for å få på plass rammebetingelser slik at vi kommer raskt i gang. Her har vi ingen tid å miste, sier NHO-sjef Ole Eirik Almlid.

. Nå er det viktig at vi raskt får en dialog med myndighetene for å få på plass rammebetingelser slik at vi kommer raskt i gang. Her har vi ingen tid å miste, sier NHO-sjef Ole Eirik Almlid.

Leif Martin Kirknes

Prosjektet tar sikte på å elektrifisere og avkarbonisere Yaras ammoniakkproduksjon på Herøya i Porsgrunn, skriver Statkraft i en pressemelding.

Dette vil kunne realiseres i løpet av 5–7 år, opplyser Statkraft.

– Dette er ikke bare et unikt klimaprosjekt, men en strategisk satsing som kan etablere en ny verdikjede for grønt hydrogen og grønn ammoniakk i Norge, som kan skape og trygge arbeidsplasser, sier konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara.

Aker Horizons og Yara stiger på børsen torsdag morgen, med henholdsvis rundt 3 og 0,1 prosent.

NHO gleder seg over nyheten og mener dette kan være starten på nye industrieventyr for Norge.

– Denne satsingen viser at vi kan redde klimaet, skaper nye jobber og ikke minst sikre arbeidsplasser rundt om i landet. Nå er det viktig at vi raskt får en dialog med myndighetene for å få på plass rammebetingelser slik at vi kommer raskt i gang. Her har vi ingen tid å miste, sier NHO-sjef Ole Eirik Almlid til NTB.

(©NTB)

fredrik.moen.gabrielsen@ntb.no

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse