JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statnett-sjef Auke Lont går av

Har vært konsernsjef i 12 år, og kaster i håndkleet i 2021.
GIR SEG: Auke Lont.

GIR SEG: Auke Lont.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Statnett skriver i en pressemelding av konsernsjef Auke Lont har meldt inn oppsigelse.

– Jeg har meddelt styret at jeg etter 12 år som konsernsjef i Statnett ønsker å tre tilbake. Selskapet har vært gjennom en rivende utvikling det siste tiåret, sikret kraftforsyningen og oppgradert og utvidet transmisjonsnettet for å legge til rette for omstillingen av energisystemet i Norge, skriver Auke Lont i meldinga.

Han mener det er på tide at nye krefter overtar nå som vi går inn i elektrifiseringens tiår. Selskapet er nå i gang med å jakte på ny konsernsjef. Lont går av i januar neste år.

– Selskapet har under hans ledelse bidratt til en sikker kraftforsyning og skapt et fundament som det skal bygges videre på for å realisere nasjonale klimaambisjoner, og som legger til rette for utvikling av ny og verdiskapende grønn virksomhet i Norge, skriver styreleder Jon Fredrik Baksaas om Lont.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse