JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Svensk ledelse i BWI

De neste fire årene skal organisasjonen ledes av Per-Olof Sjöö.
Per-Olof Sjöö velges til leder av den internasjonale bygg- og trearbeiderføderasjonen i Bangkok 5. desember.

Per-Olof Sjöö velges til leder av den internasjonale bygg- og trearbeiderføderasjonen i Bangkok 5. desember.

BWI

knut.viggen@lomedia.no

Leder i det svenske fagforbundet GS, Per-Olof Sjöö, ble i begynnelsen av desember valgt som leder av den internasjonale bygg- og trearbeiderføderasjonen (BWI). Det skjedde på verdenskongressen til føderasjonen i Bangkok i Thailand.

EL & IT med

Sjöö er 46 år, har bakgrunn som vindussnekker, og leder svenske GS som ble etablert i 2009 etter sammenslåing av det svenske skogs- og trearbeiderforbundet og grafikerne. Han har vært nestleder i BWI de siste fire årene.Føderasjonen representerer 279 fagforeninger/forbund i 125 land, blant dem EL & IT Forbundet som deltok i Bangkok med forbundsleder Hans O. Felix, leder av forhandlingsavdelingen, Jan Olav Andersen, og fast vara i forbundsstyret Kjetil Torbjørnsen.

Arenabygging

BWIs viktigste oppgaver i de neste årene, foruten organisering og bygging av fagforeninger rundt om i verden, blir klimatrusselen og bærekraftig utvikling. Også arbeid opp mot ILO, FNs organ for arbeidsmarkedsspørsmål, står sentralt.

BWI har i flere år jobbet med arbeidsvilkårene for arbeidere som jobber med bygging av anlegg til OL og ikke minst fotball-VM. Det var BWI som nylig avslørte mange dødsfall blant arbeidere i forbindelse med bygging av arenaer til fotball-VM i Qatar i 2022. Foran fotball-VM i Sør-Afrika i 2010 engasjerte også BWI seg sterkt. Det førte til stor fremgang for fagbevegelsen i Sør-Afrika.

– Dette arbeidet må videreføres, sier Per-Olof Sjöö til det svenske fagbladet Elektrikeren.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse