JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Telenor byggger 250 nye basestasjoner utenfor allfarvei i forbindelse med fastnettets nedleggelse

Bygger ut ikke-lønnsomme basestasjoner for å gi dekning når kobbernettet er borte, ifølge Telenor.
KJØRER MYE: Bjørn Amundsen med dekningsmålingsbilen sin i Lærdal etter brannen i 2014.

KJØRER MYE: Bjørn Amundsen med dekningsmålingsbilen sin i Lærdal etter brannen i 2014.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

I løpet av to år vil Telenor bygge nærmere 250 nye basestasjoner der det i dag er mangelfull eller ikke-eksisterende dekning, skriver de i en pressemelding. Det skjer i forbindelse med nedleggelsen av kobbernettet.

– Dette er basestasjoner det under normale omstendigheter ville blitt for dyrt å bygge ut, men som vi likevel bygger ut for å gi dekning når kobbernettet er borte. Vi har lovet at alle skal få et nytt og bedre nett, og det løftet holder vi, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

– Det er mange detaljer som skal på plass før vi kan bygge ut. Vi må ha godkjenning fra lokale myndigheter, vi må få på plass avtale med grunneier, og vi må ha på plass strømtilførsel til basestasjonene. Når dette omfattende arbeidet er gjort, bygger vi. Og vi har godt håp om at vi skal få bygge samtlige basestasjoner innen utgangen av 2022.

De siste årene har Telenors investeringer i fast- og mobilnett ligget på godt over 5 milliarder kroner i året, ifølge Telenor.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse