JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tommel opp fra serviceelektronikerne

Langt flere oppovertomler enn nedovertomler i IKT Serviceelektronikk-avstemning.
KOBLER SEG OPP: EL & IT-erne i forhandlingsutvalget til IKT-serviceavtalen.

KOBLER SEG OPP: EL & IT-erne i forhandlingsutvalget til IKT-serviceavtalen.

Leif Martin Kirknes

Leif.kirknes@lomedia.no

Uravstemningen for Overenskomst for IKT og Serviceelektronikk viser er overveldende flertall, skriver EL & IT Forbundet på sin nettside.

Forhandlingene og den påfølgende meklingen som måtte til ga et generelt tillegg på 75 øre per time til alle. Det ble også gitt et individuelt lavtlønnstillegg på 1,25 kroner til alle som har en årslønn lavere enn 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Det ble også gjennomslag for en bedring og økning av minstelønnssatsene og fagarbeidertillegget. Det er også blitt et krav at alle virksomhetene skal ha et lønnssystem. Det er etablert en egen garantibestemmelse når det gjelder regulering av minstelønn i tariffperioden. I tillegg er enkelte resultater fra frontfaget innarbeidet.

– Vi er svært fornøyd med å ha kommet frem til en løsning og det er et enstemmig forhandlingsutvalg som anbefaler medlemmene å stemme ja ved uravstemningen, sa leder i forhandlingsavdelingen i EL & IT Forbundet, Jan Olav Andersen, da avtalen ble spikret mellom hovedpartene 4. juni.

Og de fleste fulgte altså Andersens råd, viser tallenes tale i dag. Revisjonen i årets oppgjør for overenskomst for IKT og Serviceelektronikk mellom EL & IT Forbundet og Virke er med det godkjent.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse