JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tysk gigant skal styre sentralnettet

Går prosjektet som det skal blir Statnett-kontrakten Siemens' største noensinne.
SKAL OPPGRADERES: Siemens har fått kontrakten med å piffe opp sentralnettet, her illustrert via kratfstasjonen på Sogn.

SKAL OPPGRADERES: Siemens har fått kontrakten med å piffe opp sentralnettet, her illustrert via kratfstasjonen på Sogn.

Leif Martin Kirknes

Leif.kirknes@lomedia.no

Siemens og Statnett har inngått en fireårig rammeavtale for løsninger innen vern, kontroll- og hjelpeanlegg av transformatorstasjoner i det norske sentralnettet.

Det skriver Siemens i en pressemelding.

Ny alder

For Statnetts del er kontrakten et ledd i omfattende investeringer for bygging av neste generasjon kraftsystem, og skal gi bedre styring og overvåkning av sentralnettet.

Les også: Reiten vil vrake kompetanseforskriften og kutte regionalnettet

Divisjonsdirektør Nils Klippenberg i Simens Norge forklarer:

– Vi er på vei inn i en ny elektrisk tidsalder. Da vil en sikker og robust elektrisk infrastruktur være avgjørende både for vår velferd, verdiskaping og for å nå vedtatte klimamål. For å lykkes trenger man gode løsninger for styring og overvåkning av distribusjon og overføring av elektrisk kraft. Derfor er vi stolte at Statnett gir oss denne tilliten. Fremtiden er elektrisk, og vår teknologi og kunnskap bidrar til å realisere denne visjonen, sier han.

Han legger til at slike leveranser krever høy grad av gjennomføringsevne både når det gjelder prosjektering, ingeniør-virksomhet, levering og HMS.

Rekord-kontrakt

Det er liten tvil om at dette er et prestisjeprosjekt for Siemens. Om alt går på skinner er avtaleverdien estimert til mellom 300 og 500 millioner kroner. I så fall vil leveransen totalt sett være den aller største Siemens har inngått for slike anlegg.

I første omgang skal den tyske giganten gjennomføre et pilotprosjekt på det første anlegget for å kvalifisere teknologien som skal leveres i de resterende anleggene.

Om dette går etter planen, signerer Statnett rekordsjekkheftet som gjør at topp-boss Joe Kaeser med god samvittighet kan unne seg en ekstra Weißwurst i lunsjen og et par glass på Hofbräuhaus etter jobb.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse