JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Unio krever at partene i arbeidslivet får bli med i det videre arbeidet med klimaplanen

– Kunnskap og kompetanse blir til når ulike fagmiljøer og partene i arbeidslivet trekkes med, sier leder av Unio, Ragnhild Lied.
UNIO-LEDER: Ragnhild Lied. (Arkivfoto)

UNIO-LEDER: Ragnhild Lied. (Arkivfoto)

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

I dag legger regjeringen fram sin klimamelding, som beskriver Norges klimaarbeid 2021–2030 og hvordan Norge skal nå klima-målene.

Les også: Klimameldingen: offentlig sektor skal kjøpe utslippsfrie biler fra 2022

Unio-leder Ragnhild Lied er glad for at det kommer en slik melding, men mener arbeidslivets parter må få være med på det videre arbeidet med å utvikle og iverksette klimaplanen.

– Forskning, kunnskap og kompetanse er helt grunnleggende hvis vi skal løse klima- og miljøutfordringer. Kunnskap og kompetanse blir til når ulike fagmiljøer og partene i arbeidslivet trekkes med, skriver leder av Unio, Ragnhild Lied, i en pressemelding.

– Skal vi lykkes i klimapolitikken må politikerne ha folk med seg, ikke mot seg. Det har vi gode virkemidler til å oppnå: Involvering, deltakelse og medvirkning er derfor viktig for å lykkes i arbeidet med klimakutt og grønn omstilling.

Les også: Klimaplan i utakt med EU

Dette kjerver Unio:

• Arbeidstakerorganisasjonene gjennom medbestemmelse gis en viktig rolle i utviklingen og gjennomføringen av klima- og bærekraftspolitikken

• Sentrale og lokale myndigheter sammen med arbeidsgivere og fagbevegelsen identifiserer en tydelig forbindelse mellom klima- og miljøpolitikk og arbeidslivspolitikk

• Partene i arbeidslivet involveres tett i arbeidet i det klimatekniske beregningsutvalget

• Staten og kommunene går foran og bruker den offentlige innkjøpskraften til å skape et marked for grønn teknologi og grønne produkter og setter klare, grønne krav til offentlige innkjøp, innenfor alle sektorer der det offentlige kjøper tjenester og produkter

• Det føres en bærekraftig og klimavennlig økonomisk politikk med økt satsing på klimavennlig transport, avfallshåndtering og energibruk

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse