JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidstilsynet kontrollerer at smitteverntiltak ivaretas ved innkvartering

Mange arbeidsgivere stiller innkvartering til rådighet for arbeidstakere i karantene. Arbeidstilsynet følger nøye med på om kravene blir ivaretatt.

Innreisekarantenen er på ti døgn, og for å innfri kravene i covid-19-forskriften, må arbeidsgivernes innkvartering være utformet for at de som er i karantene, kan unngå nærkontakt med andre.

De er også pålagt å kunne tilby arbeidstakerne enerom med tv og internett, eget bad og kjøkken eller alternativt matlevering. Dette er særlig aktuelt i bransjer som bygg og anlegg, industri, verft og fiskeindustrien er det vanlig med pendlere eller utenlandsk arbeidskraft.

– Med et betydelig smittetrykk utenfor landegrensene er forsvarlig innkvartering av tilreisende arbeidstakere helt nødvendig for å forebygge koronasmitte. Dersom arbeidsgivere stiller boliger til rådighet, plikter de å sette seg nøye inn i regelverket og unngå snarveier når det kommer til smittevern, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet i en pressemelding.

Annonse
Annonse