JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL og IT Forbundet mener streikende bussjåfører og vektere må få bedre lønn

Forbundslederen med støtteuttalelser til to pågående streiker.
STØTTER STREIK: Forbundsleder Jan Olav Andersen har kommet med støtteutalelser til to streiker som foregår akkurat nå.

STØTTER STREIK: Forbundsleder Jan Olav Andersen har kommet med støtteutalelser til to streiker som foregår akkurat nå.

Leif Martin Kirknes

nettverk@lomedia.no

I to pressemeldinger fra forbundet i dag gir forbundsleder Jan Olav Andersen full støtte til to pågående streiker. Selv leder han EL og IT Forbundets delegasjon under meklingen på elektrikernes overenskomst med motparten NHO. Her går fristen ut ved midnatt.

– Nok applaus, nå må de faktisk få en anstendig lønn for jobben de gjør, sier Andersen, med henvising til den pågående busstreiken.

– Bussjåførene har hengt etter i lønnsutviklingen over lang tid. Når arbeidsgiversiden ikke ønsker å gjøre noe med det er det helt naturlig at de går ut i streik. Pandemien kan ikke brukes som en unnskyldning for å fortsette rovdriften på ansatte. De har fått mer en nok applaus for sin innsats, nå må de faktisk få en anstendig lønn for jobben de gjør, sier Andersen.

– Ikke akseptabelt

I pressemeldingen vises det til at det er 13 år siden partene ble enige om at bussjåførene skulle ha en lønn på linje med industrien, men i de siste tre årene har lønnsforskjellen økt med 16.000 kroner. Samtidig har de en arbeidshverdag som preges av manglende pauser, begrensede muligheter for toalettbesøk, og pålagt ulønnet arbeidsoppgaver.

– Dette er ikke akseptabelt, og det er en selvfølge for oss å gi de streikende bussjåførene full støtte. I den krisen vi er i burde det være krystallklart hvor viktig denne yrkesgruppen er, nå må det reflekteres i et anstendig oppgjør for de ansatte, mener Andersen.

– Toppen av frekkhet

Også vekterstreiken får støtte fra EL og IT-forbundslederen.

– Samfunnet forventer at vekterne skal passe på og trygge våre arbeidsplasser, offentlige rom og infrastrukturer. Nå er det på tide at samfunnet trygger vekternes hverdag, sier Andersen.

Vekterne har gått ut i streik etter at det ble brudd i meklingen. Partene ble enige om rammen, men skjæringspunktet var hvordan pengene skulle fordeles. Arbeidstakerne mente at noe av rammen måtte gå til å heve natt- og helgetillegget med to kroner i timen. Et tillegg som har stått stille over mange år.

– Det er toppen av frekkhet når NHO Service og Handel sier at det er umusikalsk å gå ut i streik, samtidig som de avviser krav som er innenfor rammen de selv godtok. Vi i EL og IT Forbundet gir vår fulle støtte til vekterne som er tvunget ut i streik, forteller Andersen.

Annonse
Annonse