JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Inntektene falt for Telenor i første kvartal

Telenors inntekter falt med 2,1 milliarder i første kvartal i år sammenlignet med fjoråret. Datterselskapet i Myanmar nedskrives med 6,5 milliarder kroner.

Telenors resultat for første kvartal viser at inntektene falt fra nesten 31 milliarder kroner i første kvartal i fjor til 28,9 milliarder i de tre første månedene av 2021.

Mesteparten av inntektsreduksjonen skyldes fall i abonnements- og trafikkinntektene. Selskapet skriver at driftskostnadene er redusert med 7 prosent i samme periode, så selv om det opplevde et fall på 4 prosent i inntektene knyttet til abonnement- og trafikk, så er driftsinntektene før skatt og avskrivninger (EBITDA) bare redusert med 2 prosent.

Telenors datterselskap i Myanmar er sterkt berørt av de politiske urolighetene i landet etter militærkuppet i landet 1. februar. Ledelsen i Telenor er bekymret over framtidsutsiktene for virksomheten i landet og har i kvartalsregnskapet avskrevet hele verdien på selskapet med 6,5 milliarder kroner.

– På bakgrunn av stadig dårligere utsikter for økonomien og forretningsklimaet i landet, kombinert med en forverret sikkerhets- og menneskerettighetssituasjon, ser vi få tegn til bedring i tiden fremover, skriver Telenor i resultatrapporten.

Annonse
Annonse