JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kirkerådet fraråder å montere mobilantenner på kirketårn

Kirkerådet er generelt skeptiske til at mobilantenner monteres på kirketårn, men Gand kirke i Sandnes får likevel beholde sine antenner, melder Vårt Land.

Sandnes kirkelige fellesråd har besluttet at de tre mobilantennene som er montert på kirketårnet til Gand kirke, reist i 1978, skal bli værende. Men menighetsrådet var negative i 2009, da antennene ble satt opp. De viste da blant annet til frykt for stråling, skriver Vårt Land onsdag.

Siden har menighetsrådet snudd, og 1. september vedtok fellesrådet at mobilsenderne skal få bli. Installasjonene ga menigheten rundt 38.000 kroner i inntekter i 2019. Menighetsrådet og fellesrådet deler på inntektene.

Kirkerådet er likevel skeptiske til praksisen.

– Det er problematisk å kombinere kirketårnet som sakralt symbol med synlige kommersielle installasjoner på tårnet, sier avdelingsdirektør Jan Christian Kielland for kirkefag og økumenikk i Kirkerådet, og viser til et brev rådet sendte til biskopene i 2012.

Der heter det at mobilantenner, selv om de kan være små og tilnærmet usynlige, påvirker kirketårnet som symbol. «Som et sakralt symbol, bryter kirketårnet med det horisontale på stedet og peker oppover, som en påminnelse om det hellige», heter det i brevet.

(©NTB)

edvard.stenersen@ntb.no

Annonse
Annonse