JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regnet får neppe stor strømpriseffekt

Fyllingsgraden har krøpet oppover med 1,7 prosentpoeng etter de siste regnskyllene, men det betyr ikke mye for strømprisene.

Siden i sommer har fyllingsgraden vært uvanlig lav i mange magasiner på Sør- og Østlandet, men nå opplyser Norges vassdrags- og energidirektoratet at den har økt med 1,7 prosentpoeng. Fortsatt er fyllingsgraden 18 prosentpoeng under medianen, ifølge NVE.

– Høy vindkraftproduksjon i Norden og på kontinentet bidro til at ukeprisen på kraft falt i alle prisområdene fra uke 38 til uke 39, skriver NVE.

Gleden for strømkundene vil imidlertid ikke vare. Kraftanalytiker Marius Holm Rennesund i Thema Consulting Group tror ikke det er nok regn til at strømprisene går særlig ned.

– Det er positivt for prisen fremover at magasinfyllingen øker igjen, men vi trenger nok mer nedbør før vi får de store virkningene, sier Rennesund til NRK.

I tillegg har mye av regnet kommet i lavlandet, mens mange av vannmagasinene ligger i høyden og derfor påvirkes minimalt. Flere strømselskaper har uttalt at nedbøren ikke hjelper på strømprisen, blant dem Gudbrandsdal Energi.

– Vi ser at prisene fikk en skikkelig dipp på grunn av uværet, men nå er de tilbake på nesten samme nivå som før, sier selskapets leder i drift og utvikling Thomas Mathisen.

(©NTB)

anna.nesje@ntb.no

Annonse
Annonse