JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Søsterskip får pålegg etter hendelse på hybridskip i Tønsberg

Sjøfartsdirektoratet har gitt pålegg om utbedring til søsterskipet Bard etter brannen på hybridskipet Brim Explorer utenfor Tønsberg forrige uke.

Hendelsen med Brim oppsto 12. mars mens hybridskipet lå til kai utenfor Tønsberg.

I flere dager fryktet brannvesenet en hydrogengasseksplosjon etter at det oppsto røykutvikling fra batterirommet på skipet.

Sjøfartsdirektoratet opplyser mandag at de har identifisert en designutfordring som kan ha bidratt til hendelsen, gjennom å tilføre salt/sjøvann til batterirommet.

Dette er tilsvarende for søsterskipet Bard og Sjøfartsdirektoratet har derfor gitt pålegg om utbedring for søsterskipet før fart.

Sjøfartsdirektoratet understreker at det ikke er konkludert med årsak til brannen, men at sikkerheten må komme først og at det er grunnen til at det nå gis et pålegg om utbedring på søsterskipet før det settes inn i drift igjen.

(©NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse