JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Unormalt tomme vannmagasiner tross rekordnedbør

Det har regnet tett flere steder i landet de siste dagene. Men det regnet stort sett i lavlandet, mens vannmagasinene ligger i høyden.

I helgen ble det satt en rekke nedbørsrekorder i Sør-Norge, blant annet i Nittedal, Fåvang og Moss. Også i hovedstaden ble det målt ny døgnrekord.

– Alt hjelper, men mesteparten av regnet har kommet i deler av vassdragene der vi har begrenset regulering. Vi hadde satt pris på om det var motsatt, sier divisjonsdirektør Sverre Eikeland for operatørene i Agder Energi til Teknisk Ukeblad.

På Vestlandet har ikke fyllingsgraden i vannmagasinene vært så lav på nær 30 år, mens på Sørlandet nærmet det seg i forrige uke et minimumsnivå.

Det har vært tørt lenge, og en god del nedbør suges derfor opp i bakken fremfor å fylle opp vannmagasinene.

(©NTB)

fredrik.moen.gabrielsen@ntb.no

Annonse
Annonse