JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisen

Bjørgvin fengsel setter 80 personer i karantene

En ansatt i Bjørgvin fengsel i Bergen har fått påvist Covid-19. I tillegg til samtlige 72 innsatte, er åtte ansatte satt i karantene.
RAMMET: Bjørgvin fengsel i Åsane utafor Bergen er satt i karantene etter at en ansatt testet positivt for korona.

RAMMET: Bjørgvin fengsel i Åsane utafor Bergen er satt i karantene etter at en ansatt testet positivt for korona.

Eirik Dahl Viggen

edv@lomedia.no

– Det var vel bare et tidsspørsmål før det måtte skje, sier fengselsleder i Bjørgvin fengsel, Ørjan Fond, til NFF-magasinet.

– Vi fikk vite det det klokka halv elleve i går kveld, og startet umiddelbart med å få kartlagt nærkontakter.

Samtlige 72 innsatte i fengselet er satt i karantene. Det samme er åtte ansatte basert på hvem den smittede har hatt nærkontakt med. Dette gjelder også en innsatt på fellesskapsavdelinga og en på Ungdomsenheten.

Flesteparten av ansatte i kriminalomsorgen kan vente seg ei lønnsøkning på 2000–3000 kroner

Alt stoppet

All inn- og utgang av fengselet er stoppet. De som defineres som nærkontakt er bedt om å bli på rommene sine, der de får brakt måltidene sine. Alt av arbeidsdrift og utdanning og annen aktivitet er stoppet.

Stemningen er rolig, ifølge fengselsleder Fond.

– Foreløpig er det forståelse for tiltakene blant de innsatte. Vi har lenge informert om hva som hva som ville skje ved en positiv test på Covid-19.

Fengselsleder i Bjørgvin, Ørjan Fond.

Fengselsleder i Bjørgvin, Ørjan Fond.

Eirik Dahl Viggen

Alt er satt under karantene til de får testresultatene. Testresultatene vil vise om de innsatte som er nærkontakter også er smittet, i så fall starter ei større smittesporing.

Fengselet sporer smitten i samarbeid med fengselshelsetjenesten og smittevernmyndighetene i Bergen. Det er opprettet en egen teststasjon inne i fengselet, der alle innsatte blir testet i løpet av torsdag. Innsatte i risikogruppa skal bruke munnbind, og de ansatte bruker nå munnbind, hansker og visir.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse