JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere kvinner i fengsel

Ikke på fire år har det vært flere kvinner i norske fengsler enn det er nå. Av 2949 innsatte utgjorde kvinner 6,1 prosent i januar i år.
Antallet kvinnelige innsatte øker. Ravneberget fengsel etterlyser bedre soningsforhold.

Antallet kvinnelige innsatte øker. Ravneberget fengsel etterlyser bedre soningsforhold.

Eirik Dahl Viggen

I januar var det 183 kvinnelige innsatte i norske fengsler. Det tilsvarer en økning på 14 prosent sammenlignet med året før, viser tall P4-nyhetene har hentet fra Kriminalomsorgen.

– Kvinner skal ikke sone i samme fengsel som menn, og heller ikke så spredt rundt som nå, sier leder Leif Skaug i Ravneberget fengsel i Sarpsborg til kanalen.

Han etterlyser flere tiltak for å bedre soningsforholdene for kvinner.

– Jeg har et stort håp om at det er politisk vilje til å gjøre endringer for kvinnene, sier han.

Kvinner utgjorde i januar 6,1 prosent av totalt 2.949 innsatte, men det har lenge blitt slått alarm om forholdene til kvinnelige innsatte i Norge.

I en tidligere rapport, fra Sivilombudet, ble det fastslått at kvinner som soner i norske fengsler, står i større risiko for isolasjon og tvang, og har et dårligere utdannings- og aktivitetstilbud.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse