JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NFF-medlemmene sa nei til lønnsoppgjøret

Det ble nei fra fengselsbetjent og tillitsvalgt Farukh Qureshi og flertallet av NFF-medlemmene. De sa "ellers takk" til lønnsoppgjøret i staten.
TYDELIG SIGNAL: - Kanskje en streik ikke fører til mer penger, men det vil gi et tydelig signal til både LO Stat og staten om at vi ikke er fornøyd, sier Farukh Qureshi, nestleder i Oslo Fengselsfunksjonærers Forening.

TYDELIG SIGNAL: - Kanskje en streik ikke fører til mer penger, men det vil gi et tydelig signal til både LO Stat og staten om at vi ikke er fornøyd, sier Farukh Qureshi, nestleder i Oslo Fengselsfunksjonærers Forening.

Tri Nguyen Dinh

yngvil@lomedia.no

Over 75 prosent av medlemmene i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund mente lønnsoppgjøret var for dårlig og stemte nei i uravstemningen i forbundet. Dermed fulgte de oppfordringen fra øverste hold i forbundet.

Sentralstyret anbefalte alle medlemmer å stemme nei. Litt over 15 prosent stemte ja. Resultatet ble offentliggjort i dag.

Dette ble regjeringens forhandlere og fagforeningenes hovedsammenslutninger enige om:

• Fengsels- og verksbetjenter får 7300-8200 kroner mer lønn i året.

• De med lengre ansiennitet og ledere, får fra 8200 kroner mer og oppover.

En tøff jobb

– Jeg vet ikke om forhandlingslederne i staten skjønner virkeligheten vi jobber i. Vi har en mye tøffere hverdag nå enn da denne lønnsrammen ble satt. Kanskje passet den da. Men ikke nå lenger. Det henger ikke på greip, mener den unge fengselsbetjenten og nyvalgte nestlederen i Oslo Fengselsfunksjonærers Forening, Farukh Qureshi.

Han forteller om mange medlemmer som er frustrert over lønnsoppgjøret.

0 kroner

Som de fleste andre NFF-medlemmer, er Qureshi i lønnsramme 39, og med fem års ansiennitet har han nå lønnstrinn 38.

Etter lønnsoppgjøret i staten i mai, betyr det at han har en årslønn på 360 300 kroner. Det er en økning på 7400 kroner sammenlignet med fjorårets lønn.

Topplønna i lønnsramme 39, lønnstrinn 49, ligger etter lønnsoppgjøret på 423 000 kroner i året.

Fengselsbetjenter og verksbetjenter hopper ett lønnstrinn på ti år, uansett hvilket alternativ de har i lønnsramme 39.

– På lønnsstigen mellom 5 og 10 år er det en «lønnsøkning» på 0 kroner, utover det sentrale tillegget som kommer i det årlige lønnsoppgjøret, påpeker Qureshi. For lite, mener han og veldig mange av hans kolleger.

Flere deltok i avstemningen

Over 50 prosent av de over 2600 stemmeberettigede avga stemme. Det er flere enn forrige gang- i 2012. Da var deltakelsen på 34 prosent.

LO Stat skal svare Riksmekleren fredag 20. juni. Hvis flertallet av medlemmene i alle LO Stat-forbundene skulle stemme nei, vil det bli streik.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse