JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spenning hos Riksmekleren

Det er vanskelig å spå utfallet av meklingen i staten, kun timer igjen før fristen går ut, men det er ingen tvil om at det blir en lang og het kveld i Grensen 3.
Hos Riksmekleren, Grensen 3 i Oslo

Hos Riksmekleren, Grensen 3 i Oslo

Nina Hanssen

nina.hanssen@lomedia.no

Rundt 500.000 ansatte i stat, kommune og fylker er omfattet av meklingsarbeidet som i kveld pågår på riksmeklerens kontor i Oslo sentrum.

Det er kun riksmekler Nils Dalseide som kan uttale seg om hvordan meklingen går og i ettertid om hva som har foregått under meklingen.

Partene har taushetsplikt og får heller ikke lov til å prate med journalistene, som i kveld har slått leir i Arbeidsretten to etasjer under Riksmeklerens lokaler.

Ny informasjon 23:00

Riksmekleren har selv annonsert at han vil komme med en uttalelse rundt klokken 18:30 og deretter igjen klokken 23:00 i kveld.

Ingen tvil om at det er hett rundt forhandlingsbordet.

Aktuell.no kunne så vidt skimte Tone Rønoldtangen bak glassdørene der ingen journalist har adgang, men kunne ikke observere smil.

Provokasjon

Så er det også kjent at statens personaldirketør, Merete Foss, har provosert en del tillitsvalgte, da hun i starten av meklingen sa at hun hun ønsket at mer av lønnsutviklingen til de statsansatte skal avgjøres lokalt.

Dersom partene ikke finner en løsning i kveld, vil i verste fall 30.000 offentlig ansatte være i streik i morgen.

I statsppgjøret har riksmekler Nils Dalseide fire parter å forholde seg til på arbeidstakersiden; LO, Unio, YS og Akademikerne.

Forhandlingene mellom staten og hovedorganisasjonene endte i brudd 30. april. I kveld har derfor Riksmekleren en tung utfordring i å bistå partene med å komme til enighet og unngå streik.

Foreløpig er det uklart om hva som blir enden på visa.

Les mer: I natt skal det avgjøres

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse