JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsoppgjøret til mekling

Partene i årets tariffoppgjør i staten klarte ikke å bli enige. Åtte timer før fristen gikk ut, var det nok.
- Staten tvang fram et brudd, mener LO Stats leder, Tone Rønoldtangen

- Staten tvang fram et brudd, mener LO Stats leder, Tone Rønoldtangen

Morten Hansen

morten.hansen@lomedia.no

oystein.brathen@lomedia.no

– Tilbudet fra staten var en søknad om tur til Riksmeklerens kontor senere i mai. Den er innvilget, sier Rønoldtangen på lostat.no.

* Les: Pressemeldingen fra LO Stat

Før forhandlingene har arbeidstakerorganisasjonene krevd et noe høyere tillegg enn det som er blitt avtalt i oppgjørene i privat sektor.

Frontfaget – forhandlingene mellom NHO og LO i industrien – endte på 3,3 prosent. De statsansatte vil ha litt mer, for å ta igjen det de tapte i de to foregående oppgjørene.

Tilbudet fra staten var langt unna et slikt ønske.

NJF: – Umulig å gå videre

– Tilbudet fra staten er så dårlig at det er umulig å gå videre med forhandlinger. Nå er det ikke mange timene igjen til midnatt, og med et slikt utgangspunkt er det umulig å fortsette, sier forbundsleder Kjell Atle Brunborg i Norsk Jernbaneforbund.

– Vi har fått et elendig tilbud på generelt lønnstillegg, og ikke noe tilbud på justeringstilleggene, sier Brunborg.

NFF: – Ikke overraskende

Det var ikke noen overraskelse at vi ikke kom videre. Tilbudet fra staten var altfor dårlig, sier Geir Bjørkli, leder i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund.

Han syns det er rart at staten ikke er villig til å sørge for en lønnsutvikling i offentlig sektor som er lik industriarbeidernes.

– Særlig med etterslepet vi har i offentlig sektor, sier Bjørkli.

Statens forhandlingsleder, personaldirektør Merethe Foss, avviser på sin side at offentlig ansatte har noe lønnsetterslep å snakke om.

Må finne løsning innen 25. mai

Nå går oppgjøret til mekling. Fristen er ved midnatt søndag 25. mai. Blir det ikke enighet, er det streik fra arbeidstidens start mandag 26. mai.

SE OGSÅ:

Minutt for minutt: Livestream fra lønnsoppgjøret

Samleside: Tariffoppgjøret i staten

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

SE OGSÅ:

Minutt for minutt: Livestream fra lønnsoppgjøret

Samleside: Tariffoppgjøret i staten