JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderpartiet til Jernbaneforbundets landsmøte:

– Nå er det vanlige folks tur

Den kommende regjeringen vil føre en politikk for et styrket arbeidsliv.
HASTVERK: Partisekretær kjersti Stenseng var en kjapp tur innom landsmøtet til NJF. Jernbaneforbundet vil få en samferdselsminister som har døren åpen, slo hun fast.

HASTVERK: Partisekretær kjersti Stenseng var en kjapp tur innom landsmøtet til NJF. Jernbaneforbundet vil få en samferdselsminister som har døren åpen, slo hun fast.

Eirik Dahl Viggen

morten@lomedia.no

Statsbudsjett og regjeringsforhandlinger gjorde at det var få politikere å oppdrive til den fagligpolitiske debatten på Jernbaneforbundets landsmøte.

Mens det stort sett alltid har vært en partileder eller statsminister fra Arbeiderpartiet som har holdt innledning, var det partisekretær Kjersti Stenseng som representerte partiet.

– Etter åtte år med høyrepolitikk er det nå vanlige arbeidsfolks tur, sa Stenseng.

Hun slo fast at det nå skal føres en politikk for en bedre alderdom, sterkere helsetjeneste, et løft for fagarbeiderne og et styrket arbeidsliv.

– Vi skal styrke oss – og det starter nå, sa Stenseng.

Fortsatt samarbeid

Hun konstaterer at det fagligpolitiske samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og fagbevegelsen er et yndet mål for kritikk fra høyresiden i norsk politikk. Hun understreker at kritikerne ikke vil bli hørt. Samarbeidet vil fortsette.

– De ser at vi er sterke sammen. Og dere vil fortsatt bli tatt med på råd – og dere vil bli hørt, fastslo Stenseng.

I tillegg vil Arbeiderpartiet og regjeringen lytte til SV. Stenseng erkjenner at det ikke ble det rødgrønne samarbeidet både partiet og fagbevegelsen hadde håpet på. Men selv om SV trakk seg fra regjeringsforhandlingene, er de ikke ute i kulden.

– Vårt mål er å få et godt samarbeid med SV i Stortinget, sa Stenseng.

– Blir ikke lett

Partisekretæren konstaterer at det er mange og store oppgaver som ligger foran den påtroppende Støre-regjeringen. Hun poengterer at det ikke vil bli lett etter åtte år med høyrepolitikk og med det hun karakteriserer som trange budsjett.

– Men nå er det vanlige folks tur. Regjeringa skal levere politikk for vanlige folk, sa Stenseng.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse