JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Viktig med fremtidsrettede forslag

Regjeringen mener det er bra at NSB har fremtidsrettede forslag til hvordan hele jernbanesektoren i Norge kan organiseres.

morten.hansen@lomedia.no

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, John-Ragnar Aarset, slår fast at den blå-blå regjeringen ønsker å reformere jernbanesektoren. De vil bygge ut jernbanen mer helhetlig og effektivt, og med tanke på å bringe mer konkurranse inn i driften av norsk jernbane.

– Også andre viktige jernbaneaktører blir sterke bidragsytere til reformarbeidet, understreker Aarset.

Han mener forslaget NSB har presentert, er et viktig innspill til den reformprosessen regjeringen har startet.

Aarset legger til at regjeringen også er opptatt av at de ansattes organisasjoner og pendlerforeningene ivaretas i reformarbeidet.

– Jeg kan selvsagt på dette stadiet i reformarbeidet ikke her og nå si at vi kommer til å legge NSBs modell til grunn. Jeg vil likevel si at det er flere interessante sider ved modellen.

Tung satsing

Samferdselsdepartementet er nå i ferd med å etablere den organisasjonen som skal arbeide med reformen og å lage planer for dette, sier statssekretæren.

Det vil i de kommende årene satses tungt på jernbanen. Østlandet vil vi få InterCity-strekninger som binder hele regionen sammen på en helt ny måte, og som korter ned reisetidene dramatisk.

– Samtidig skal vi ruste opp de eksisterende jernbanestrekningene. Vedlikeholdet av jernbanen har vært forsømt i lang tid. Både personer og gods må ha en trygghet for at toget går når det skal og kommer frem når det skal, sier Aarset.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse