JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2020

Fredag kommer svaret fra bussjåførene. Bernt-Erik er klar for å streike mer

Fredag blir resultatet fra uravstemningen i bussoppgjøret klart. Bernt-Erik Skjetne er klar til å ta på seg streikevesten på nytt.
Snart er resultatet av uravstemningen for bussoppgjøret klart. Bernt-Erik Skjetne har ingenting mot at bussene blir streikeparkert.

Snart er resultatet av uravstemningen for bussoppgjøret klart. Bernt-Erik Skjetne har ingenting mot at bussene blir streikeparkert.

Morten Hansen

morten@lomedia.no

Et samlet tillegg på minimum 19 500 kroner for 2020 og 2021 – i tillegg til det generelle tillegget i neste års mellomoppgjøret – og en innrømmelse fra arbeidsgiver var nok til å få flertallet i forhandlingsdelegasjonene til å avblåse busstreiken. Det både var, og er, ikke nok for Bernt-Erik Skjetne.

Lederen av Bilpersonalets forening i Trondheim er fortsatt skuffet over resultatet. Han har stemt nei i uravstemningen. Nå venter han på resultatet fra uravstemningen. Det blir klart i morgen, fredag.

– Jeg var den i vår delegasjon som stemte nei til tilbudet fra arbeidsgiver i siste runde hos Riksmekleren – jeg står på det nei-et, sier Skjetne.

Siste: Under 100 stemmer avgjorde bussoppgjøret

Uravstemning i bussoppgjøret: Magnus (20) håper på nei, men tror det blir ja

Ikke dette vi var enige om

Han sier han er skuffet over både tilbudet fra arbeidsgiver, ledelsen i Bilpersonalets forening i NJF og forbundet. Skjetne mener de ikke følger opp det medlemmene har blitt enige om.

– Det var ingen plan B. Det var ikke snakk om at dette gapet skulle tettes over flere år. Da mener jeg det blir feil å godta dette forslaget. Det er å holde medlemmene for narr, sier Skjetne.

Debatt: En mer sikker og rettferdig arbeidshverdag for bussjåførene, nå!

Sukrer pillen

Han mener også at forbundet gir inntrykk av at det er et bedre resultat enn det i virkeligheten er. Skjetne påpeker at arbeidsgiver har erkjent at oppgjøret i 2018 var for dårlig, og at dette blir kompensert med to kroner fra 1. april.

– Da blir det feil å regne dette inn i rammen for dette oppgjøret. Det samme gjelder de pengene vi får i neste oppgjør – 2,50 kroner. De skal regnes inn i neste oppgjør. Når det presenteres som om vi har fått ni kroner mener jeg det er feil. Vi har ikke fått noe spesielt mer enn resten av frontfaget, sier Skjetne.

Kommentar: En ny streik vil være unik, og det er ikke så sikkert at det vil være mulig å beholde den store støtten i befolkningen

Halen mellom beina

Lederen av Bilpersonalets forening i Trondheim mener forbundene burde stått samlet og fortsatt streiken. Han mener bussjåførene må stå løpet helt ut, selv om det kan bety tvungen lønnsnemnd og et resultat som er dårligere enn det som ble oppnådd i meklingen.

– Vi er nødt til å vise hva vi mener. Da mener jeg vi går ut av streiken med hevet hode – selv om vi skulle ende opp med mindre. Sånn som det er nå går vi ut med halen mellom beina, sier Skjetne.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse