JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skjebnetimer for LO Stat

Riksmekleren: – Krevende fase for alle

LO Stats leder Tone Rønoldtangen kikker ut av 9. etasje hos Riksmekleren. Kanskje ser hun etter løsninger. Riksmekler Nils Daleide sier til Aktuell at han fortsatt har tro på at partene kan finne en løsning og skryter av forhandlerne, men varsler en lang natts ferd mot dag.
SKJEBNETIMER: LO Stats leder Tone Rønoldtangen snakker i telefonen, og skuer ut fra Riksmekleren. Klokka nærmer seg 21.30, og ennå er løsningen i det blå.

SKJEBNETIMER: LO Stats leder Tone Rønoldtangen snakker i telefonen, og skuer ut fra Riksmekleren. Klokka nærmer seg 21.30, og ennå er løsningen i det blå.

Kristian Brustad

nina.hanssen@lomedia.no

– Jeg synes vi har hatt en jevn og fin arbeidsprosess og har nå ryddet i en del spørsmål. Nå er vi i gang med kjernespørsmål, sier han.

Fristen i lønnsforhandlingene går ut rundt midnatt, men riksmekleren ser ikke bort i fra at det blir en lang natt og at forhandlingene vil fortsette på overtid.

Livestream: Følg utviklingen i meklingen trinn for trinn nederst i saken.

I gang med kjernespørsmålene

Riksmeklerens rolle er å prøve og få partene til å komme til enighet og unngå streik.

– Vi har ryddet unna en del spørsmål og er nå i gang med kjernespørsmål. De første timene nå vil bli krevende og jeg vet ikke hvor lenge dette vil ta. De neste timene vil vi gå litt mer detaljert og konkret til verks. Da kommer også ulike syn fra partene mer tydelig fram. Det blir krevende, både for meg som mekler, men også for de som forhandler, sier han.

– Er avstanden fortsatt stor?

– Ja, avstanden er fortsatt stor og det gjenstår fortsatt mye, men jeg synes det er en bevegelse. Det har vært en god arbeidsprosess og partene har sett på sine standpunkter på nytt. Nå leter vi etter løsninger som alle kan leve med.

– Har du tro på en løsning?

– Ja, jeg har tro på at det er mulig å finne en løsning, men erfaringsvis vil det gå mange timer. Bevegelser skal jo drøftes og diskuteres og da flyr timene. Jeg ser ikke bort ifra at vi fortsetter etter fristen, sier han.

Riksmekleren mener det er både vilje og god stemning rundt forhandlingsbordet.

Han sier at alle parter han har møtt har bidratt positivt for å lete etter en løsning.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse